Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Intuïtie – hoe ver ben jij hiervan verwijderd?

Een aantal jaren geleden behoorden 2 Senegalezen tot mijn vriendenkring. Het was een verrijking om te horen, te zien en mee te maken hoe groot het verschil in cultuur is.

Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 15 juni 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
3
55
4
Afbeelding door Ava Sol via Unsplash
Wat mij al vrij snel duidelijk werd nadat ik deze jongens had leren kennen, is hoe zij hun intuïtie gebruiken en wij onze kennis en logica. En de vraag die mij werd gesteld: ‘hoe weet jij welke plant je wel en niet kunt eten’ is mij tot de dag van vandaag altijd bijgebleven. Mijn antwoord was namelijk: ‘dat kun je opzoeken op het internet of lezen in een boek’. De jongen die mij de vraag stelde, keek mij verbaasd aan en stelde de vraag nog eens. Het feit dat ik het antwoord op de vraag of ik een plant wel of niet kon eten uit een boek moest halen, was voor hem ronduit bizar. In zijn wereld was dat niet normaal en kon hij niet begrijpen dat ik niet gewoon aanvoelde wat ik wel en niet kon eten.Intuïtie is een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat dit beredeneerd is – Wikipedia
Ik heb me al honderd keer afgevraagd hoeveel mensen nog in contact zijn met hun intuïtie. Albert Einstein zei het volgende:

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Toen ik begin 30 was, begon ik me te verdiepen in het begrip intuïtie en het verschil met angst. Door deze oplettendheid merkte ik hoeveel angsten ik had. Het duurde jaren voordat ik voor het eerst het idee kreeg dat mijn intuïtie sprak.

Nu ik eind 40 ben, besef ik dat mijn intuïtie kapot is gemaakt. Door school, door opgelegde omgangsvormen, door de hoeveelheid aan informatie die dagelijks op ons afkomt. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Intuïtief zou je kunnen weten wat waarheid is en wat een leugen is. Light producten zijn ok om genuttigd te worden? Als onze rational mind deze boodschap vaak genoeg te horen krijgt, dan gaan we dit geloven. Maar wat zegt je intuitive mind?

Albert Einstein had gelijk.

Mijn intuïtie zegt me dat de wereld niet is wat het lijkt en dat de zaken die we leren op school en de regels die er zijn, niet in overeenstemming zijn met hoe we als mensen horen te leven.


Ik werk intussen verder aan de ontwikkeling van mijn intuïtie, my sacred gift.
3
Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 15 juni 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
3
55
4

Comments

 • 7 juli
 • 0
Echt een artikel naar mijn hart, goed geschreven ook. Ik koester mijn intuïtie. Het geeft me een soort derde oog. Ga je volgen ;-)
 • 7 juli
0
 • 5 juni
 • 0
Intuïtie is vaak ondergesneeuwd maar zo belangrijk.
 • 5 juni
0
 • 4 juni
 • 0
Een interessante visie, had dit op deze manier nog niet bekeken. Misschien ook meer de intuïtie eens laten spreken dan Google.
 • 4 juni
0
 • 20 mei
 • 0
Mee eens!

 • 20 mei
0

Recente en relevant artikelen