Wat is je brein?
Welk voedsel is goed voor je brein?
- Sardientjes: deze kleine visjes bevatten veel vitamine D. Als je 100 gram aan sardientjes eet heb je de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) al te pakken. Vitamine D is heel goed voor het geheugen en helpt je hersenen jong te houden.
- Bosbessen: bevatten veel antioxidanten (flavonoïden), die schadelijke stoffen in de hersenen onschadelijk kunnen maken. Verder is het drinken van bosbessensap goed voor je geheugen.
- Pistachenootjes: het beste is om deze te eten bij de lunch (50 gram). Dit komt omdat de pistachenootjes je bloedsuikerspiegel laag houden. De schommeling wordt niet te groot. Verder helpt het eten van pistachenootjes je alert en scherp te houden in de late middag.
- Amandelen: een goede leverancier van magnesium (30 gram bevat al 20% van de ADH). De hersencellen hebben brandstof nodig om hun werk te kunnen doen, dit doen ze door middel van magnesium.
- Uien/knoflook: hier gaat het om de zwavel die aanwezig is in uien en knoflook. De zwavel zou er voor zorgen dat je je geheugen net zo scherp kan houden, toen je nog 18 was.
- Paprika: een goede leverancier van vitamine C (meer dan een sinaasappel). Vitamine C beschermt je hersenen en verder helpt het eten van paprika bij het vastleggen (onthouden) van nieuwe informatie.
- Aubergine: aubergine bevat de stof anthocyanen. Deze stof is in staat de functies van je hersenen te verbeteren.
- Kidneybonen: de stoffen die aanwezig zijn in deze bonen (inositol en choline) hebben een goede werking op het functioneren van de hersenen. Het helpt ook om Alzheimer te voorkomen of om de kans hierop te verminderen.
- Broccoli: zodra je ouder wordt, neemt het ontstekingsproces in de hersenen toe (dit is een natuurlijk proces). De stof luteolin die broccoli bevat kan dit proces afremmen.
Comments
- 26 juni
- Hide replies (1)
0- 29 juni
0- 24 juni
0- 24 juni
- Hide replies (1)
0- 24 juni
0- 22 juni
- Hide replies (1)
0- 23 juni
0- 21 juni
- Hide replies (1)
0- 29 juni
0