Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Italië op je bord: Salade Caprese

Het kan niet altijd pizza zijn.

Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 7 aug 2021
7
183
13
Afbeelding door Dario Krejci via Unsplash
Ik hou enorm van pizza en van pasta maar kortom eigenlijk alles wat Italiaanse keuken is. Maar je kan natuurlijk niet altijd pizza eten. Daarom eens iets anders.

Dit gerecht maak je het best wanneer de tomaten hun beste smaak bereiken. Zonder twijfel is dit midden in de zomer, wanneer je ze echt heel goed kan ruiken, nog voor je ze zelfs ziet.

Now is the time!

Dit is een recept voor 4 personen.

Ingrediënten

· 1 kopje gemengde cherrytomaatjes, bij voorkeur huis geteelde tomaten, gehalveerd
· 7 eetlepels extra virgin olijfolie
· vlokken zeezout
· 1 kilo gemengde middelgrote en grote tomaten, bij voorkeur huis geteeld, in dunne plakjes en/of partjes gesneden
· 225 gram buffelmozzarella of mozzarella op kamertemperatuur, in stukjes gescheurd
· Grof gemalen zwarte peper
· Kleine basilicumblaadjes en geroosterd boerenbrood (om erbij te serveren)

Bereiding

Gooi cherrytomaatjes met 1 eetlepel olie in een kleine kom en breng op smaak met zout.
Schik de plakjes tomaat op een schaal, enigszins overlappend; kruid rijkelijk met zout.
Schik de mozzarella over de tomaten. Bestrooi de mozzarella lichtjes met zout.
Lepel de cherrytomaatjes over de salade en besprenkel met 6 el. Olie.
Breng op smaak met peper.
Laat 30 minuten staan ​​om de smaken te laten versmelten en de sappen van de tomaten en de mozzarella vrij te maken.
Top salade af met basilicum en wat extra zout en olie (indien gewenst).
Serveer met brood ernaast.
Smakelijk!
7
Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 7 aug 2021
7
183
13

Comments

  • 9 aug
  • 0
Lekker.
  • 9 aug
0
  • 8 aug
  • 1
Ik heb alles in huis! Laat ik dit als ontbijt opsnoepen.
1
  • 8 aug
  • 1
Ik noem dit altijd simpel maar smaakvol.
1
  • 8 aug
  • 1
Klinkt heerlijk!
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen