Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Italië op je bord: Worst en Broccoli Rabe Frittata

Het kan niet altijd pizza zijn.

Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 9 aug 2021
9
270
19
Afbeelding door Anshu A via Unsplash
Frittata's zijn een klassieke Italiaanse manier om restjes opnieuw te gebruiken. De frittata zal gemakkelijk uit de pan kunnen gehaald worden als je hem een paar minuten laat staan. Dan loopt de bovenkant leeg en de randen trekken weg van de pan en op die manier gaat de frittata beter uit de pan.

Dit recept is voor 8 personen

Ingrediënten

· 12 grote eieren
· ½ kopje volle melk
· ¾ kopje geraspte cheddar
· zout met grote kristalstructuur en grof gemalen zwarte peper
· 2 eetlepels plantaardige olie
· ½ middelgrote ui in snippers gesneden
· 225 gram verse Spaanse chorizo ​​of hete Italiaanse worstjes ontdaan van het vel
· 1 bosje broccoli raap (rabe) grof gesneden

Bereiding

Verwarm de grill voor.
Klop eieren en melk in een middelgrote kom.
Meng ½ kopje cheddar en breng op smaak met peper en zout en zet het apart.

Verhit olie in een grote koekenpan, bij voorkeur gietijzer, op middelhoog vuur.
Voeg ui en chorizo ​​toe en kook, onder af en toe roeren, tot de ui zacht is en de chorizo ​​bruin is, 6 tot 8 minuten.
Voeg broccoli ‘rabe’ toe en breng op smaak met zout en peper en kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn voor nog een 8 tot 10 minuten langer.

Zet het vuur laag en giet het apart gezette eiermengsel over de groenten.
Kook, af en toe de pan schuddend, tot de randen net gestold zijn, 10 tot12 minuten.
Top de frittata met de resterende ¼ kopje cheddar en grill tot de bovenkant goudbruin is en het midden opgezet is tot ongeveer 4 minuten langer.

Snijd de frittata in partjes en serveer warm of op kamertemperatuur.

Let wel: Frittata kan 2 uur van tevoren worden gemaakt. Je kan ze laten afkoelen en dan afdekken.

Viva l'Italia. Buon Appetito.
9
Geschreven door Rudi Lejaeghere
Gepubliceerd op: 9 aug 2021
9
270
19

Comments

  • 11 aug
  • 0
Leuk recept, ga ik eens proberen.
0
  • 11 aug
  • 0
Bedankt voor de waardering, Corine.
  • 11 aug
0
  • 11 aug
  • 0
Bedankt, Mrs Wood.

  • 11 aug
0
  • 10 aug
  • 1
Heerlijk om restjes in te verwerken, een frittata.
1
  • 11 aug
  • 0
Bedankt voor de waardering, Heidi.
  • 11 aug
0
  • 10 aug
  • 1
Klinkt goed om te maken voor een feestje
1
  • 10 aug
  • 0
Misschien wel, eens proberen hé. Bedankt voor de reactie, Sophia.
  • 10 aug
0
  • 10 aug
  • 1
Heerlijk!
1
  • 10 aug
  • 0
Bedankt, Noa, voor de leuke reactie.
  • 10 aug
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen