Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Ja, het doet wat met me

Het is een rare tijd en het doet wat met me. Daarom wil ik graag een ander geluid laten horen.

Geschreven door Marions Moon
Gepubliceerd op: 27 nov 2021
4
39
5
Met een lockdown voor ons allen of alleen ongevaccineerden of wat er ook staat te gebeuren, voel ik me niet echt meer veilig in deze wereld.
Mijn favoriete land Oostenrijk (das war einmal...!!!) komt met maatregelen waar ik zo bang van word (o.a. 2G) en hoop dat Nederland dit voorbeeld niet gaat volgen. Nederland zal niet achterblijven om ons op te hokken, vermoed ik, maar ik verwacht alleen geen politie aan de deur of een stopteken op de weg te krijgen om te bewijzen of ik al dan niet gevaccineerd ben. Maar zelfs dát zou me niet verbazen.  Het is een wereldwijd plan om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Alsof het virus nog niet voldoende is om bang van te worden.  En dan zie ik de beelden van de rellen in Rotterdam, en mijn gevoel van onveiligheid krijgt nog meer vorm en ik ben aangeslagen. Niet alleen door de rellende massa, maar ook dat de politie met scherp schiet. Waar zijn de rubberen kogels??
Nu ben ik een sentimentele ouwe bok (trouwens ook al als jonge bok) en hoop dat onderstaand lied, wat mij na tig jaren nog steeds kan ontroeren en kracht geven, jullie ook mag raken. Ik schoot vol bij de zinnen; 'And the light shines through each window and the door is openwide.
And each question had an answer, if you only look inside .... '
Want zo is het. Voor mij in ieder geval.  Mijn hart is warm en ik weiger 'm te laten verkillen door wat er allemaal gebeurt. Ik vind mijn eigen antwoorden om de rust in mezelf te behouden en me te focussen op wat voor mij belangrijk is.  Ik wil die positiviteit niet kwijt en daar zal de politiek toch hard z'n best voor moeten doen om dat te laten gebeuren.  Dus ...  Kom met me mee! Laten we een warme oprechte glimlach uitdelen aan de mensen die het moeilijk hebben. Of gewoon in de winkel of op straat. Waar dan ook. Het werkt echt. Niet alleen voor jezelf om je goed te voelen, (lachen dan wel glimlachen, maakt een blijheidsgoedje in je brein aan)  maar je geeft een ander ook een goed gevoel.  Het is zo'n kleine moeite en weet je, mijn ervaring leert dat ik 99% van die keren, een glimlach terug krijg. 
Onderstaand lied heb ik vertaald, maar de Engelse tekst staat in m'n video.
Wild Roses (Wild Roses) - There's a place Er is een plek, waar je altijd naar toe kan Kom met me mee Waar het goed is dat je je gevoelens toont Kom met me mee Wat een prettige reis Het is niet zo ver weg Zullen we samen gaan Blijf waar je bent Het is nu tijd om te beginnen Het is gewoon hier ... in je hart Er is een plek waar je jezelf mag zijn Kom met me mee En het is een plek waar je jezelf kan bevrijden Kom met me mee En je weet dat het op je wacht Niet zo heel ver weg Je hebt geen reservering nodig We kunnen er vandaag heen gaan Het is nu tijd om te beginnen Het is gewoon hier ... in je hart En het licht schijnt door elk raam En de deur staat wagenwijd open Elke vraag heeft een antwoord Als je bij jezelf naar binnen kijkt Er is een plek waar alle zorgen ophouden Kom met me mee Waar alle hoop en waarheden beginnen Kom met me mee Wat een prettige reis Het is niet zo ver weg Zullen we samen gaan Blijf waar je bent Het is nu tijd om te beginnen Het is gewoon hier ... in je hart
4
Geschreven door Marions Moon
Gepubliceerd op: 27 nov 2021
4
39
5

Comments

 • 4 dec
 • 0
Volgens Christina van Dreien is juist nu van belang dat we liefdevol zijn. Ze schrijft (vertaald:
"Van 2 t/m 11 december zal onze planeet Aarde een werkelijk grootse ervaring meemaken en wij mensen zijn de helpers.
Onze taak: Elke dag, wanneer je eraan denkt, stem je af op vrede. Herinner je de mooiste, gelukkigste, dierbaarste momenten van je leven. Maak de vreugde en het geluk in jullie hart groot en laat het naar de aarde stromen. We zullen iets meemaken dat werkelijk ongekend is door deze kracht."

Baat het niet schaadt het niet, want zoveel moeite is dat niet toch? • 4 dec
0
 • 30 nov
 • 1
😊🙂🙃😊🙂🙃
 • 30 nov
1
 • 30 nov
 • 1
Positieve ingesteldheid. Leuk geschreven.
 • 30 nov
1
 • 29 nov
 • 1
Mooi omschreven ❤ Ik doe met je mee we blijven glimlachen!
 • 29 nov
1
 • 27 nov
 • 1
Mooi. Leven vanuit liefde, vanuit je hart. Hopelijk zullen steeds meer mensen dit doen. ❤️
 • 27 nov
1

Recente en relevant artikelen