Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Je bent mijn held!

Ik appte, en je antwoordde meteen. Ik huilde, en je nam de tijd om mij te helpen. Ik lachte, en je lachte met mij mee. Je bent een held voor mij.

Geschreven door Ivanne Santing
Geschreven op: 26 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
51
2
Afbeelding door Javier García via Unsplash
Je bent een held voor mij. Niet omdat je een echt heldendaad heb verricht, maar omdat je altijd voor mij klaar staat. Ongeacht waar je zelf druk mee bent, als ik het vraag, ben je er voor mij. Als ik verdriet heb, troost je mij. Als ik een vraag heb, help je zoeken naar het antwoord.

Alleen bij jou kan ik echt mijzelf zijn, zonder dat ik bang ben, dat je mij veroordeeld. Alleen bij jou kan ik mijn hart luchten, zonder dat ik bang moet zijn. Alleen bij jou kan ik mijn echte emoties tonen, zonder dat ik er over na hoef te denken. Alleen bij jou ben ik echt mijzelf.

Bij jou, hoef ik mijzelf niet te verschuilen achter mooie kleding of make-up. Jij neemt me in huis, al zat ik onder de modder. Je kijkt niet naar de rode vlekken op mijn huis, of naar mijn puistjes. Mijn hart, dat is wat voor jou telt.

Je bent een held voor mij

Omdat je ondanks alles gewoon door blijft gaan. Dat je jezelf niet zielig vindt, en dat je anderen probeert te helpen. Je bent een held, omdat je klaarstaat voor anderen. En niet verwacht dat ze iets voor je terug doen. Omdat je precies doet wat er van je gevraagd wordt, en dan nog een beetje meer.

Je bent een held voor mij, omdat je jezelf kent. Omdat je kent wie jou hulp kan gebruiken. Je bent een held, omdat je mij voor mij ziet - en niet voor de persoon die anderen zeggen dat ik ben.
1
Geschreven door Ivanne Santing
Geschreven op: 26 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
51
2

Comments

  • 16 juni
  • 0
Ik volg je, jij mij ook?
  • 16 juni
0
  • 16 juni
  • 0
Leuk geschreven. Dankbaarheid kan soms een heftige emotie zijn.
  • 16 juni
0

Recente en relevant artikelen