Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Je bent welkom in de kringloopwinkel

De plek vol met verborgen schatten waar mijn moeder en ik graag een keer naartoe gaan. Niet alleen voor de spullen maar vooral ook voor de prijs. Want de films in de kringloopwinkel nemen wij graag mee om te kijken op de camping.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0
Afbeelding door Onur Bahçıvancılar via Unsplash
De plek vol met verborgen schatten waar mijn moeder en ik graag een keer naartoe gaan. Niet alleen voor de spullen maar vooral ook voor de prijs. Want de films in de kringloopwinkel nemen wij graag mee om te kijken op de camping.

Wat kan je er vinden?

Van boeken tot bestek, van meubels tot krabpalen, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel in de kringloopwinkel.

Wat is er leuk aan?

Het leukste aan een kringloopwinkel is het schatgraven. Het rondneuzen totdat je alles hebt bekeken en je laat verrassen door spullen die je aan je kindertijd herinneren. De leuke film die je vroeger altijd bekeek of het kopen van een goedkopere jurk voor je schoolfeestje. In de kringloopwinkel is er voor elk wat wils.

Kan je er ook spullen kwijt?

Wanneer je met een overlijden in de familie zit en spullen overhoudt. Of wanneer je een nieuw bankstel hebt gekocht en de oude weg wilt, staat de kringloopwinkel paraat om je hierbij te helpen. Ze hebben zelf een ophaaldienst maar je kan ook een bestelwagen van hen huren. Kleding die te klein geworden is en speelgoed waarmee de kinderen niet meer mee spelen kan je hier ook droppen. Alles wat er bij jou stof ligt te verzamelen, nemen ze graag aan bij de kringloopwinkel.

De verschillen tussen de kringloopwinkel en de rommelmarkt

Er zijn een aantal verschillen tussen de kringloopwinkel en de wekelijkse rommelmarkt. Zo heb je bijna geen rommelmarkten in de winter, terwijl de kringloopwinkels het hele jaar door open zijn.

Niet kunnen afdingen in de kringloopwinkel
Iets dat wel kan op de rommelmarkt maar niet in de kringloopwinkel is het afdingen van de prijzen. Maar de prijzen liggen vaak niet hoog in de kringloopwinkel en ze hebben het geld nodig om de huur van het pand te betalen.

Meestal dezelfde spullen in de kringloopwinkel
Een ander nadeel van de kringloopwinkel vergeleken met de rommelmarkten is dat het vaak dezelfde spullen zijn. Zoals sieraden, films, oude spelletjes, meubilair etc. Maar zo weet je ook waar je moet zijn indien je naar een van deze spullen op zoek bent.

Altijd een kringloopwinkel dichtbij
Bijna iedere stad heeft er wel een of meerdere zoniet is er wel een in de dichtstbijzijnde stad. Zo houden mijn moeder en ik altijd een gezellig kringloopwinkeldagje en bezoeken we er graag meer dan één om eventjes door de spulletjes te snuffelen.

Bijna elke dag open
Vaste openingstijden en -dagen bij de kringloopwinkel. Zo weet je wanneer je er langs kan en als je iets nodig hebt, kom je niet voor verrassingen te staan. Maar dit kan er ook voor zorgen als je even niets te doen hebt, je alleen maar even de openingsuren zijn van de dichtstbijzijnde kringloopwinkel moet checken. Terwijl een rommelmarkt maar eens is per week of dat je een heel eind moet afreizen om naar de rommelmarkt te gaan.

De kringloopwinkel heeft nagekeken producten.
Bij de kringloopwinkel worden alle producten van meubels tot bestek nagekeken of het nog goed genoeg is om te verkopen.
Ook de puzzels en het speelgoed krijgen eerst een testrun voordat ze in de winkel belanden. Zo weet je zeker dat je geen kat in een zak koopt bij de kringloopwinkel. Dit ligt bij een rommelmarkt helaas anders en is het daar nog maar de vraag of het echt is nagekeken.

In België noemen ze de kringloopwinkel ook wel het vierkantje terwijl de spullen altijd in het rond gaan. Je koopt er namelijk spullen en die gebruik je en je brengt je oude maar goede meubels weer terug zodat andere mensen deze weer kunnen gebruiken.

Het leukste van een kringloopwinkel is het rondneuzen, want voordat je het weet vind je tussen de “rommel” jouw schat!
0
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 15 okt 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
8
0

Recente en relevant artikelen