Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Je eerste liefde

Brief van H.

Geschreven door Helene
Geschreven op: 21 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
25
0
Afbeelding door Guillermo Nolasco via Unsplash

Vandaag heb ik de hele middag met mijn moeder gespendeerd. Jij en ik hadden afgesproken om daarna samen te eten. Ik zei dat ik voor je zou gaan koken. Jij legde een flesje witte wijn koud. Het belooft een gezellige avond te worden voor ons tweetjes.


We zitten samen aan tafel. Ik neem een slok wijn en kijk je aan. Ik stel je de vraag of je een eerste liefde hebt. Na twee seconden zeg je direct ja en je noemt haar naam. Ik merk dat mijn stemming omslaat. Ik kan het niet hebben om dat te horen, ook al vraag ik er zelf naar. Jij vraagt me waarom ik je deze vraag stel. Ik zeg je dat ik nooit een eerste liefde heb gehad. Ik zeg je dat mijn oma tegen me zei: ‘als je een eerste liefde hebt gehad, dan zou je dat weten.’ Toen ze me vroeg wie mijn eerste liefde was, wist ik geen antwoord te geven. Ik werd er verdrietig van. Ben ik dan nooit écht verliefd geweest? Heb ik dan nooit écht van iemand gehouden? Dat klinkt als iets ongelooflijk pijnlijks. Je reageert verontwaardigd. ‘Hou je dan niet van mij?’ vraag je. ‘Jawel’ zeg ik. ‘Maar het is gewoon... anders.’ Ik hou ook van je, súperveel zelfs, maar is het niet te laat om jou mijn eerste liefde te noemen terwijl ik eerder al relaties heb gehad? Het voelt alsof ik van iedere persoon vóór jou nooit zo veel heb gehouden als dat ik nu van jou doe. Ben jij dan tóch mijn eerste liefde? Ik wil helemaal niet dat je dat bent, want ik ben de jouwe niet. Zullen we dan maar in een volgend leven elkaars eerste liefdes zijn? Ik tel de dagen af.


Het eten is opgegeten. Mijn wijnglas is leeg. Ik ga in mijn eentje beneden zitten. Ik staar bedroefd voor me uit. Soms is het leven echt stom.


Veel liefs,H.

0
Geschreven door Helene
Geschreven op: 21 juli 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
25
0

Recente en relevant artikelen