Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Jouw verhaal

Wat is jouw verhaal? Ik geloof dat alles wat we meemaken in ons leven ons vormt, maar ons ook cadeautjes en talenten van ons zelf mee geeft. En dat we wanneer we ons verhaal opnieuw bekijken, zien hoeveel waardevolle talenten we te geven hebben. Talenten die we vaak zelf niet meer zien, tot we ons verhaal onder de loep nemen vanuit nieuwsgierigheid en zachtheid.

Geschreven door Marlies De Jong
Gepubliceerd op: 28 juni 2021
6
31
8
Het leven gaat over het volgen van jouw pad, jouw waarheid
Het leven gaat over het volgen van jouw pad, jouw waarheid
Afbeelding door Chase Baker via Unsplash
Ieder van ons heeft een verhaal, of hoofdstukken die je liever niet meer omslaat. Vanwege de pijnlijke herinneringen en emoties die ons dit geven. Maar misschien is het tijd om vanuit een ander perspectief te gaan kijken naar jouw verhaal of hoofdstukken die je liever overslaat. Misschien zit er wel iets heel moois verstopt in jouw verhaal. En het doormaken van dit verhaal of hoofdstuk, kan je waarschijnlijk gebruiken om anderen te helpen. Of om je eigen kijk van jouw verhaal te verzachten, waardoor je trots kan zijn op dit verhaal.


Iedereen heeft een verhaal, iedereen maakt iets mee wat hij liever niet had mee gemaakt of gezien. Omdat we niet houden van die pijnlijke emoties, we willen ze niet, het doet pijn. Pijn omdat je diep van binnen beseft dat je er niets aan kon doen, maar in je hoofd dat stemmetje zegt dat het wel jouw schuld is.
Even terug naar mijn waarheid. Ik geloof dat we allemaal bewust ervoor hebben gekozen om in een fysiek lichaam te stappen op deze aarde. Ik geloof dat we allemaal een geleidesysteem hebben, die ons laat weten hoe dicht we bij onszelf leven. vanuit ons authentieke zelf. Ik geloof dat we voordat we de beslissing namen om hier op aarde te komen, onze wensen, verlangens kenbaar hebben gemaakt. En dat ons geleidesysteem (onze emoties), die wensen en verlangens bewaken. Onze emoties bewaken onze wensen en verlangens, die we al heel lang voordat we hier kwamen hadden uitgesproken.
Onze emoties vertellen ons of we nog wel op dat pad zitten van die wensen en verlangens. Of onze vibratie (energie trilling) nog wel aansluit. Helaas herinneren wij ons dat niet, waardoor we ons laten leiden door wat we zien en horen vanuit onze omgeving. En daar verliezen we vaak onze eigen waarheid. We leren dat we eerst iets moeten doen om iets te zijn, we leren dat emoties niet nuttig zijn. Dat je ze niet mag voelen, dat je je altijd goed moet voelen. Dat je niet je mening mag ventileren want dan vinden we je niet meer aardig. Herkenbaar?

Deze aannames van onze omgeving zijn niet correct! Jij was en bent al waardevol, jij wilde graag naar aarde om te creëren en nieuwe dingen te leren. Om te groeien in wie je bent. Er bestaat geen goed of fout. Jij bent omringd en bestaat alleen maar uit liefde! Iedereen! En weet je waarom je soms die pijn voelt wanneer je naar je oude hoofdstukken kijkt? Dat is de liefde die je voelt van je ware zelf, de liefde die zegt dat alle verhalen die jij hebt bedacht niet waar zijn! Dat je helemaal goed bent zoals je bent. Dat je zo ontzettend waardevol bent, daar hoef je niks voor te doen. Alleen laten we dat niet in, waardoor je verscheurd bent van wie je echt bent. We hebben zo geleerd dat ons hoofd ons het juiste vertelt, en dat als je iets overkomt dat je wel iets gedaan zou hebben. Echt geloof me dit is niet waar!! De enige pijn die je voelt is dat je je verscheurd voelt tussen wie je echt bent en wat je ego zegt wie je bent.
Maar als we dat niet weten, gaan we zoeken naar oplossingen. Het waarom. Het zal wel gebeurt zijn omdat ik iets fout deed. Dus gaan we onze eisen naar onszelf verhogen. Of we geven ons zelf de schuld, we zijn het niet waard of niet goed genoeg. Er gebeuren dingen die dit bevestigen, want je zit in een lage vibratie waardoor het universum je meer geeft weet je nog. Dit bevestigt alleen maar voor jou dat je niet goed genoeg bent. Je trekt conclusies dat mensen je niet begrijpen en je geen liefde waard bent. Je sluit je hart.
Maar lees nu het volgende! De conclusie die je trok dat je geen liefde waard bent? Die persoon of personen zaten op een andere vibratie dan jij, en jij zat laag waardoor er geen liefde binnen kwam. En wanneer die personen zich zouden verlagen naar jouw vibratie konden ze geen liefde geven!!
Kijk eens opnieuw naar je verhaal, ga eens op zoek naar bewijs in dat verhaal dat jij niet goed genoeg zou zijn? Kijk met zachtheid naar je verhaal. Klopt het echt dat jij er niet mag zijn? Welk bewijs is daarvoor? Zaten die mensen op dezelfde vibratie als jij? Of zoals in mijn verhaal, ik voelde me anders en trok snel conclusies dat dat niet goed was. Mijn anders zijn was niet oke, dus moest ik mezelf veranderen om te zijn wie men verwachtte. Maar jemig iedereen verwachtte iemand anders, hoe kon ik aan al die eisen voldoen? Want ik was anders en dat mocht voor mijn gevoel niet. Begrijp je hem? Toen ik er na een aantal jaren opnieuw naar ging kijken, zag ik het. Mijn anders zijn (hoogsensitief) is juist mijn kracht! Ik kon niet vibreren met die andere mensen die hier voor mijn gevoel een mening over hadden, omdat die op een hele andere frequentie zaten. Phoe dit was wel even een momentje hoor.

Ik besefte toen ook dat we niet meer moeten kijken naar wat is (onze omgeving), maar dat we ons moeten gaan leiden door ons ware zelf en waar we heen willen. Want waar we heen willen, dat is waarom we hier op aarde kwamen. We zijn hier niet gekomen om ons continue aan te passen aan wat anderen verwachten. We zijn hier gekomen om onze eigen dromen en verlangens waar te maken. En onze emoties helpen ons. Wanneer je je goed voelt, weet je dat je op één lijn zit met je ware zelf, je bent op weg naar je dromen en verlangens. Wanneer we ons niet goed voelen, vraagt de emotie van ons om te kijken waar we zelf het leven tegen werken. Je denkt of doet iets wat je ware zelf niet wilt. Je zit niet op de vibratie van je dromen en verlangens.
Dit zou ons enige doel moeten zijn, het creëren van onze dromen en verlangens. We zijn hier niet voor niks gekomen! Wat kan jij meenemen uit jouw verhaal? Ik nam eruit mee dat mijn anders zijn mijn kracht is, dat ik goed genoeg ben en waardevol.

Kan jij vanuit zachtheid en liefde, naar je zelf kijken naar jouw verhaal?
Wat kan jij hier uit mee nemen?
6
Geschreven door Marlies De Jong
Gepubliceerd op: 28 juni 2021
6
31
8

Comments

 • 7 juli
 • 0
Wat een ontzettend interessante bijdrage. Een mooi inzicht ook. Ga je volgen ;-)
0
 • 10 juli
 • 0
Dankjewel!
 • 10 juli
0
 • 7 juli
 • 0
Heel apart en interessant artikel. Het is inderdaad zo dat we te weinig luisteren naar onze emoties. We zijn het ontleerd, maar ik ben er ook zeker van dat we het terug kunnen leren, er ons weer bewust van worden. Dit artikel is een goeie hulp voor een eerste stap. Ik ga je volgen, jij mij ook? Kom gerust maar eens langs op de koffie.
0
 • 10 juli
 • 0
Dankjewel
Rudi voor je mooie feedback.
Ik geloof dat we iedere dag opnieuw met een lege bladzijde kunnen beginnen, fijn dat het je mooie inzichten heeft gegeven.
 • 10 juli
0
 • 28 juni
 • 0
Super artikel Marlies! Ik ben het helemaal met je eens. Alles gaat om perspectief. We schakelen automatisch over naar een negatief perspectief toe als we ons eigen verhaal bekijken, maar we moeten het omdraaien: wat heb ik er van geleerd, hoe heeft het mij een beter persoon gemaakt, ik ben al zo enorm ver gekomen etc.
0
 • 28 juni
 • 0
wauw dankjewel Noa voor je mooie woorden. Ik hoop hiermee inzichten te geven , die we allemaal kunnen gebruiken. En dat als je het gevoel hebt even kwijt te zijn, je weet dat je met zachtheid jezelf weer kunt vinden
 • 28 juni
0
 • 28 juni
 • 0
Tof artikel! Ik denk zelf ook graag dat we op aarde zijn met een doel, en dat je echt progressie gaat maken als je weet wat dat doel is. Je emoties en vibratie zijn inderdaad belangrijke indicatoren. Mooi gezegd dat we ons moeten laten leiden door onze ware zelf.
Zullen we elkaar trouwens volgen? Ik volg je bij deze!
0
 • 28 juni
 • 0
Dankjewel Sem voor je mooie reactie. Ik ga je volgen, leuk!
 • 28 juni
0

Recente en relevant artikelen