Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Kipdijfilet in romige saus

Een heerlijk gerecht voor vier personen; welke eenvoudig te bereiden is. Een ovengerecht plus een vleesgerecht met saus bij het kookfornuis. Gezellig samen kokkerellen en smullen.

Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 16 nov 2021
5
104
1
Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

De oven kan aan op 200 graden!

Snijd 800 gram aardappels in de schil in partjes. Voeg 1 eetlepel rozemarijn vers of gedroogd, 2 geperste teentjes knoflook, een scheut olijf,- of zonnebloemolie en een snuf zout toe. Meng dit alles in een kom en verspreid dit over een groot bakblik. Dit mag 30 minuten in de oven. Tussendoor omscheppen.


Een grote broccoli in roosjes snijden en ook de stronk in stukjes. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de broccoli erdoor. Nog 15 minuten in de oven zetten.


Afbeelding door Toa Heftiba via Unsplash

De koekenpan verhitten!

De klein gesneden 400 gram kipfilets rondom bruin bakken met peper en zout. Haal nu het vlees uit de pan en fruit een gesnipperde ui in het braadvocht. Schenk de 200 milliliter slagroom erbij, beetje zout en roer er twee eetlepels mosterd erdoor, laat dit 1 minuut pruttelen en schep dan de kippendijen terug in de pan. Doe een deksel op de pan en laat het zo nog tien minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

Garnering

De kippendijfilet stukjes nu in een schaal doen met de roomsaus erover en wat fijngehakte peterselie. De aardappeltjes met broccoli uit de oven er apart bij serveren.
Afbeelding door Scott Warman via Unsplash

S M A K E L I J K!

Kijk hier voor meer recepten:

Cantuccini alla mandorla. Traditionele Italiaanse amandelkoekjes en Moscato d'Asti een dessertwijn staan klaar als we ons appartement op eiland Sicilië binnenstappen. Wat een attent gebaar voor ons, het kersverse bruidspaar!


Töltött Káposztá. Een traditioneel Hongaars gerecht is Töltött káposzta (Gevulde kool). Dit smakelijke gerecht wil je niet missen.

Zo simpel maak je zelf amandelspijs

De spijs gebruik je bijvoorbeeld in een appelbol en voor kerst een heerlijke kerststol!


5
Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 16 nov 2021
5
104
1

Comments

  • 24 nov
  • 1
Klinkt heel lekker. Goed geschreven.
  • 24 nov
1

Recente en relevant artikelen