Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Koffierecepten met chocolade

Koffie behoort tot de meest gedronken dranken van Nederland. Veel Nederlanders zeggen dan ook dat ze echt niet zonder koffie kunnen. Alle lekkere koffievariaties zorgen ervoor dat we nog meer kunnen genieten van een lekker kopje koffie. Denk maar eens aan koffie met chocolade.

Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 16 juni 2021
5
21
6

Kardemon koffie met chocolade en slagroom.

Winterse koffie met een pittige smaak.


Ingrediënten

  • 4 kardemompeulen
  • 40 g snelfiltermaling
  • 150 g extra pure chocolade
  • 6 reepjes sinaasappelschil
  • 250ml ongezoete slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 800 ml water

bereidingswijze:

Neem de 40g snelfiltermaling en meng de kardemompeulen door de koffie. Zet hiervan met het water sterke en geurige koffie. Verdeel vervolgens de gehakte chocolade en sinaasappelschilletjes over de glazen. Klop de slagroom met de poedersuiker tot een geheel. Schenk de hete koffie al roerend in de glazen. Voeg aan de glazen een grote toef slagroom toe. Serveer de glazen met een lepeltje. De gesmolten chocolade kan met het lepeltje van de bodem van de glazen worden gelepeld.




Café au Blanc

Een heerlijke koffie met witte chocolade en een romige smaak. Ingrediënten:
  • 100 g witte chocolade
  • 400 ml sterke koffie
  • 400 ml volle melk
  • witte chocolade bolletjes ter decoratie

Bereidingswijze:

Smelt de witte chocolade en roer deze door de sterke vers gezette koffie en schenk de koffie al roerend in de glazen. Verwarm vervolgens de volle melk, maar laat het niet koken. Schuim de warme melk op en vul de glazen ermee. Roer de drank goed door en bestrooi ter decoratie het geheel met witte chocoladebolletjes.




Café Borgia

De winterbleus onder de koffiespecialiteiten.

Ingrediënten:

  • 100 g chocolade
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels room
  • 1/2 liter sterke vers gezette koffie
  • Kaneel
  • 6 eetlepels opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

Breek de reep chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade. Roer de twee eetlepels honing door de room. Schenk al roerend, scheutje voor scheutje de vers gezette koffie bij de room. Klop het geheel goed romig en schenk de drank in de kopjes. Serveer de koffie met een toefje slagroom en bestrooi het ter decoratie met wat kaneel.

Variatietip:

Voor een caloriearme variant kan de honing vervangen worden door zoetstof.



5
Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 16 juni 2021
5
21
6

Comments

  • 21 juni
  • 0
Lekker!
  • 21 juni
0
  • 20 juni
  • 0
Oh wat klinken deze recepten heerlijk.
  • 20 juni
0
  • 17 juni
  • 0
Hier moet ik zeker een van proberen. Leuk en smakelijk artikel.
  • 17 juni
0
  • 17 juni
  • 0
Klinkt lekker dat ik even uitprinten en keer maken voor visite.
  • 17 juni
0
  • 16 juni
  • 1
Hmm! Lekkerrr
1

Recente en relevant artikelen