Pannenkoekjes zijn altijd lekker : als ontbijt, als lunch, of gewoon als tussendoortje.
Ingrediënten voor een 5-tal stuks van zo'n 10 cm doorsnede :
- 100 g mascarpone (bestaat ook in vegan variant als je lactosevrij wil bakken)
-> Je kunt variëren met je notenmeel, kan ook met hazelnootmeel bijvoorbeeld, of met kastanjemeel (lekker zoet !)
- Snuf zout en snuf kaneel (als je dat lekker vindt)
- roomboter of kokosmeel om je pannenkoekjes in te bakken
- versiering : pure chocolade, aardbeien of frambozen (afhankelijk van het seizoen en de smaak)
- Doe het notenmeel in een smalle, hoge kom. Een maatbeker kan ook nuttig zijn.
- Voeg er de mascarpone aan toe.
- Meng alles door elkaar met een lepel of vork.
- Voeg de eieren, de kaneel en het zout aan het mengsel toe.
- Meng opnieuw goed door elkaar.
- Zet een staafmixer op de bodem van de kom. (Nu weet je waarom een smalle, hoge kom handig is.)
- Mix alles tot een glad, dik deeg.
- Neem een koekenpan en smelt daarin wat vetstof op een hoog vuur.
- Schep een grote lepel van je deeg in de pan en laat het wat uitlopen tot zo'n 10 cm doorsnee.
- Zorg voor een dikke laag. Als je je deeg te dun laat uitstrijken, zal je de pannenkoek niet kunnen omdraaien.
-Als de randjes verkleuren, schuif je een spatel onder de pannenkoek en draai je hem om.
- Je kunt de pannenkoekjes eentje per eentje opeten, of er een soort taart met laagjes chocolade tussen maken.
- Ook lekker met rode vruchten !
Een andere, glutenvrije broodvervanger : havermoutbroodjes ! (<- aanklikbaar voor recept !)
Comments
- 6 dec
1- 13 nov
- Hide replies (1)
1- 14 nov
0- 9 nov
1- 9 nov
1- 9 nov
1