Ovenschotels vind ik altijd een goed idee.
Ze zijn perfect vooraf klaar te maken.
Je kunt er grotere hoeveelheden van maken.
Je kunt ze invriezen.
Het hele gezin kan mee-eten.
Ingrediënten voor 4 personen :
- 4 zalmfilets (mag gerust uit de diepvries zijn, wel ontdooid)
- wat gerookte zalmreepjes of zalmsnippers
- 1 kg (diepvries)broccoli-roosjes
- 4 grote wortels (wil je wortels mijden, dan kan het ook met paprika)
- wat verse dille (als je dat lekker vindt, het kan ook zonder)
- olijfolie om de schotel wat in te vetten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook of stoom de broccoli goed gaar. (Daar maken we straks puree van !)
- Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes. Ook de wortels of paprika's (of een combinatie van beiden) snijd je in kleine stukjes.
- Stoof de wortels (of paprika's) samen met de ui. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want ze gaan straks ook nog even de oven in.
- Voeg op het einde van de stooftijd de gerookte zalmsnippers of -reepjes toe aan de groenten, draai de warmtebron uit en laat even warm worden onder het gesloten deksel.
- Giet eventueel het water van de broccoli af en laat nog even in de kookpot.
- Vet je schotel(s) in met wat olijfolie en verdeel het wortelmengsel over de bodem van je schotel.
- Schik hierop de (ontdooide) rauwe zalmfilets. Ze gaan straks garen in de oven.
- Hierop kun je wat dilletakjes verdelen. Kruid met zwarte peper.
- Doe de mascarpone bij de warme broccoli en pureer met een pureestamper alles door elkaar. Het is niet erg als de broccoli nog wat stukjes bevat.
- Kruid ook dit met zwarte peper.
- Schep het broccolimengsel tussen de zalmfilets.
- Verdeel de rest gelijkmatig over de schotel. De zalm mag bedekt zijn.
- Zet de schotel een half uurtje in de oven op 180 ° C.
Comments
- 20 nov
1- 9 nov
1- 6 nov
1- 5 nov
1- 2 nov
1