Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Kroatische Ajvar

De geur van Ajvar zet de smaakpapillen op scherp. Deze verrukkelijke saus leerde ik pas echt kennen in Kroatië. Sindsdien maak ik het zelf.

Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 26 juli 2021
6
837
7
Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

AJVAR saus

Verhit twee eetlepels olijfolie in een gietijzeren pan, smoor hierin stukjes tomaat (3 st.), reepjes rode paprika (2 st.), plakjes aubergine (1 st.), pers de knoflook (2 teentjes), snipper ui (1 st.). Voeg de ingrediënten: 1 eetl. pure honing, 2 eetl. natuurazijn wit, beetje zout en 1/2 theel. chilipoeder toe.
Pureer dit met de staafmixer tot een saus.


Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

PLJÊSKAVICA:

Lekker en echt Kroatisch met Pljeskavica.

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 1 rode peper zonder zaadjes (in fijne reepjes).
Schep dit mengsel door 500 gram gehakt (2/3 rundergehakt & 1/3 varkensgehakt), voeg peper/ zout en 2 eetlepels vers gesnipperde platte peterselie toe. Maak er kleine platte schijfjes van en bak ze in de rest van de olijfolie.
Serveer met Ajvar saus en eventueel met een salade en/ of pommes frites

Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

Veelzijdige ajvar saus

De Ajvar is ook een goede basis saus voor in de spaghetti of bij een hamburger.
Uživajte u jelu ~ Eet smakelijk!
6
Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 26 juli 2021
6
837
7

Comments

  • 31 juli
  • 1
Klinkt heerlijk!
  • 31 juli
1
  • 27 juli
  • 1
Ziet er heerlijk uit, Hilda.
1
  • 27 juli
  • 0
Dankjewel Noa. Ga je het ook maken?
  • 27 juli
0
  • 27 juli
  • 1
Ik krijg het water al in de mond, Hilda. Heel goed geschreven en beschreven.
1
  • 27 juli
  • 0
Niet zo moeilijk, gewoon eens maken. Beleef je smaak van Ajvar!
  • 27 juli
0
  • 27 juli
  • 1
Ik vind Ajvar en Pljeskovica heerlijk. Zeker als het ook nog zelfgemaakt is!
1
  • 27 juli
  • 0
Daar ben ik het helemaal met je eens.
  • 27 juli
0

Recente en relevant artikelen