Artikel.nl
Kunstig met koffie, latte art

Dit zijn de mooie tekeningen die je ze speciaal voor jou op je koffie maken. Van hartjes tot bloemen; de creativiteit is eindeloos, maar waarom mislukt het bij mij altijd en hoe kan ik ervoor zorgen dat het mij de volgende keer wel lukt?

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 16 mei 2021
0
2
0
Afbeelding door Martin Widenka via Unsplash
Tip 1) Zorg voor de goede textuur van melkschuim De melkschuim is het product waarmee je je tekening gaat maken, dus dit moet wel goed zijn. Wanneer dit niet het geval is kan het zo zijn dat je melkschuim in je koffie verdwijnt of als een iglo vormt op je koffie. De beste textuur van melkschuim is te vergelijken met gesmolten ijs. Lopend, maar nog steeds dik genoeg om op je koffie te drijven. Om deze textuur te krijgen kun je het best volle melk gebruiken, omdat deze het makkelijkst is om naar deze gesmolten ijs textuur te krijgen.

Tip 2) Bereid je canvas!
Zoals Bob Ross ook altijd deed met zijn olie schilderijen, moet jij het ook doen met jouw koffie, want wie kan er kunst maken als je canvas niet glad is? Geef je koffie een zachte draai zodat de zijkanten van je kopje bedekt raken met koffie en dat je koffie vervolgens plat gaat liggen in je kopje. Dit mixt het niet alleen samen, maar het maakt het ook makkelijker om de melkschuim erin te gieten.

Tip 3) Rare hoeken
Het zit hem in je polsen. Houdt deze ontspannen en houd je metalen kopje met je melkschuim recht wanneer je aan het gieten bent. Het zal even tijd kosten om hierin een vaste hand te krijgen, omdat het iets is dat je moet voelen. Weet ook dat wanneer je je pols recht houdt dat jouw latte art er ook recht zal uitkomen.

Tip 4) Neem de tijd
Haast je niet terwijl je je latte art aan het afronden bent. Neem je tijd, want het zou zonde zijn als jij je harde werk nu zal verpesten door je ongeduld. Bij de laatste streep raad ik aan om je metalen kopje iets hoger te houden, zodat je een mooie rechte lijn krijgt door het midden van je latte art.

Tip 5) Minder melk verspilling
Met al dat oefenen kan je heel veel melk verspillen, mocht je het na elke keer weggooien. Stop hier alsjeblieft mee! Wanneer je een keer je latte art geprobeerd hebt gooi alles dan terug in je metalen bekertje, draai de inhoud hier even in en gooi dan een beetje van de koffie in je beker. Op deze koffie sprinkel je vervolgens wat cacaopoeder om daarboven nog eens je latte art te proberen. Je kunt dit daarna weer terug gieten en nog een stuk of vijf keer proberen zonder dat je melkschuim te erg veranderd.

Alles is te leren, zolang je het maar blijft proberen en er tijd en liefde in steekt. Raak daarom niet gefrustreerd als het niet in een keer lukt! Het zal steeds iets gemakkelijker worden en voordat je het weet heb jij je eerste latte art op tafel!

Ik hoop dat mijn tips jou geholpen hebben. Ik vind het ook handig om video's van Latte kunstenaars te bekijken op Youtube. Veel succes!
0
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 16 mei 2021
0
2
0

Recente en relevant artikelen