Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Lekkere vegan traktatie: appeltaart

Wie zegt dat je jezelf niet af en toe mag trakteren op iets lekkers? En waarom zou je hiervoor je vegan leven opgeven? Ik heb hier een heerlijk vegan receptje voor je, voor appeltaart.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 15 juli 2021
8
55
14
Afbeelding door Hugo Aitken via Unsplash
Wat heb je nodig?
Voor het deeg: 350 g tarwebloem 225 g ongezouten plantenmargarine 1 theelepel vanille extract 1 zakje (8g) bakpoeder Plasticfolie Garde of keukenmachine Voor de vulling: 4 grote appels 2 thee lepels kaneel 250 g witte basterdsuiker Hoe maak je het? 0.5) Verwarm de oven voor op 180 graden. 1) Doe de tarwebloem, het vanille extract, de bakpoeder en de boter in een kom. 2) Mix dit met een garde of keukenmachine tot een vast deeg. 3) Verdeel dit deeg in twee en rol de helft in een stukje plasticfolie. Leg de verpakte helft in de koelkast. 4) Met de andere helft gaan we de bodem en de randen van het bakblik bedekken. Vet wel eerst de randen hiervan in om later je taart makkelijker uit de vorm te laten glijden wanneer die gebakken is. Gebruik hiervoor een stukje plantaardige boter gewikkeld in keukenpapier. Bedek de randen door met een lepel het deeg plat te drukken en te verspreiden. Je kunt dit ook met je vingers doen. Zorg ervoor dat zowel de zijkanten en de onderkant een goede laag deeg heeft. Als dit niet zo is, kan het zijn dat je taart kapot kan gaan. 5) Zet je bedekte bakblik even in de koelkast, want het is nu tijd om de vulling te maken. Spoel de appels af, schil deze en snij het klokhuis eruit. Snij de appel vervolgens in kleine blokjes. Doe dit naar smaak. De één houdt van grove stukjes appel en de ander heeft liever fijne stukjes. Persoonlijk vind ik grove stukjes lekkerder. 6) Doe de appel in een bak en mix dit met de witte basterdsuiker en de kaneel. Haal het bakblik uit de koelkast en leg hier de appelmix in. Neem de andere helft van het deeg eruit en rol hier reepjes van. Ik gebruikte hier mijn handen voor en ze lijken net kleine slangetjes. Leg deze slangen bovenop de appelmix. 7) Schuif de taart in de oven en bak hem voor dertig minuten goudbruin. Eet smakelijk!
8
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 15 juli 2021
8
55
14

Comments

  • 15 juli
  • 0
Mmm, klinkt lekker.
0
  • 28 juli
  • 0
dat was hij ook.
  • 28 juli
0
  • 15 juli
  • 0
Dat smaakt naar mee Sophia... Ook al is het niet zo gezond voor mijn suiker. Tot op de koffie meid!
0
  • 28 juli
  • 0
de taart was zeer smakelijk

  • 28 juli
0
  • 15 juli
  • 0
Heerlijk! Appeltaart, een oude klassieker. Naar mijn mening is het nog steeds de beste taart die er bestaat.
0
  • 28 juli
  • 0
de appel en de mokkataart staan bij mij samen op nummer een.
  • 28 juli
0
  • 15 juli
  • 0
Heerlijk appeltaart! En de plantenmargarine maakt geen verschil met roomboter?
0
  • 16 juli
  • 0
Toen ik hem maakte niet nee. Het lukte me gewoon.
  • 16 juli
0
  • 15 juli
  • 0
Lekker!
0
  • 28 juli
  • 0
zeker een aanrader.
  • 28 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen