Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Leuke uittips met kinderen

Er zijn veel redenen te bedenken om met kinderen iets leuks te doen. Niet alleen in de vakantie maar ook op bijzondere dagen gaan ouders vaak met hun kind(eren) op stap. Niet alleen de ouders, maar ook opa en oma en een oom en tante gaan vaak mee.

Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 13 juni 2021
2
18
1
leuke en bijzondere bezienswaardigheden tijdens de uitstapjes
leuke en bijzondere bezienswaardigheden tijdens de uitstapjes
Afbeelding door Tobias Reich via Unsplash

De invulling van de vakanties

Vooral de vakanties worden door veel ouders gebruikt om leuke dingen met de kinderen te doen. Ook de bijzondere feestdagen (zoals met Pasen, Pinksteren en kerst) geven vaak een reden om met de kinderen iets leuks te gaan doen. In heel Nederland zijn er voldoende mogelijkheden om een leuke dag met de kinderen te organiseren. Vaak worden de activiteiten met de kinderen gekoppeld aan een paar vakantiedagen op een vakantiepark of in een hotel.
Van hieruit kunnen dan dagtochtjes worden gemaakt, maar ook leuke tripjes naar attracties. Natuurlijk is het ook een optie om gezellig thuis te blijven en de kinderen thuis te vermaken. Op internet, zoals op www.DeBlijePapegaai.nl, zijn hiervoor vaak leuke thuispakketten te koop.

De dierentuinen

Een activiteit die jong en oud erg aanspreekt is het bezoek aan de dierentuin. In Nederland heb je in iedere provincie wel een mogelijkheid om bij de dieren op bezoek te gaan. Vooral in de periode dat de dieren jonge dieren hebben is het erg interessant om ernaartoe te gaan. De meeste dierentuinen spelen ook in op de bijzondere dagen en organiseren dan evenementen voor het hele gezin. Ook bieden de dierentuin vaak aan kinderen de mogelijkheid om de dierenverzorger mee te helpen met het schoonmaken van de hokken en het voeren van de dieren. Op de meeste websites van de dierentuinen is daar wel informatie over te vinden en ook de plaatselijke VVV heeft vaak wel interessante tips.

Moederdag en Vaderdag arrangementen

Voor moeder en vader komen er op de evenementenmarkt ook steeds meer speciale activiteiten. Naast het bekende ontbijt, worden ook andere activiteiten aangeboden en georganiseerd. Op internet is een keur van aanbiedingen voor entertainment van vader en moeder te vinden.

De apenheul heeft bij menig dierenvriend een warm plekje

Niet weg te denken is het (jaarlijks) bezoek aan de Apenheul. Op de website van de Apenheul zijn de bijzonderheden over de dieren, de bruisende activiteiten en het programma te vinden. Vooral voor de jonge kinderen, maar ook de ouders genieten van de in vrijheid levende apen en hun apenstreken.

Museum en educatie

In iedere stad of dorp is wel een museum te vinden. Ook de verschillende provincies en streken stellen gebiedseigen voorwerpen tentoon. Vaak wordt er een tentoonstelling aan bijzondere gebeurtenissen of rond een mijlpaal georganiseerd. Voor kinderen is er vaak een puzzel die opgelost moet worden en voor ouderen is er vaak de mogelijkheid om bij een rondleiding aan te sluiten.

Stadswandelingen en rondleidingen

Bij het bezoeken van dorpen, kernen en steden is er steeds vaker de mogelijkheid om een georganiseerde rondleiding langs de meest belangrijke bezienswaardigheden te lopen. Op deze manier leert men over de ontwikkeling van de plaats en/of streek en voor kinderen is er vaak een puzzeltocht uitgezet.
2
Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 13 juni 2021
2
18
1

Comments

  • 21 juni
  • 0
Uitstapjes met je kinderen maken is leuk
  • 21 juni
0

Recente en relevant artikelen