Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Leven zonder geld

Een droombaan.

Geschreven door Marcel Duijn
Gepubliceerd op: 14 mei 2021
3
34
4
Afbeelding door NeONBRAND via Unsplash
Kunnen wij leven zonder geld? Zonder belastingen? Ja. Ik leef voor niets. En ik ga dat uitleggen want ik heb het al gedaan. Ik ben adviseur van beroep, ik praat met mensen en reis de hele wereld over. Het enige wat ik nodig heb zijn in totaal drie outfits. Dat wat ik draag, en twee in een backpack (plus een tandenborstel en een deostick). Daarnaast heb ik een beveiligde bootable USB stick mee die zijn eigen operating system kan booten, en waar al mijn digitale documenten op staan. Ik heb geen laptop, het meeste doe ik op mijn phone. En als ik een keer iets uitgebreider wil schrijven, dan leen ik een device, boot ik de stick en schrijf ik dat stuk.
Ik heb mijn complete inboedel gratis op laten halen door van die 'gespecialiseerde jongens'. Jij geeft ze de sleutels; ze vernietigen veilig alle persoonlijke documenten, verkopen alles van waarde en maken het schoon. Ik hoef daarna alleen maar de huur en alle contracten op te zeggen. Deze operatie kost mij dus niets. Ik heb geen vaste domicilie nodig, want mijn baas betaalt mijn verblijfskosten, uitgaven en eten buiten de bedrijfskantine. Ik verblijf in hotels, hostels en bij soms bij vrienden, en maak minimale kosten voor mezelf. De baas betaalt alle onkosten inclusief full medical, hij betaalt mij geen salaris. Ik heb dus NUL euro inkomen in Nederland. Ik betaal geen belasting.
In Amerika kennen ze de 401k. Dat is een retirement plan met specifieke belastingvoordelen. Ik heb mijn eigen 401k bedacht! De werkgever heeft me aangenomen onder de volgende condities. Geen salaris, alleen onkosten. Het 401k zit exact hetzelfde in elkaar. Hij betaalt zolang als ik leef voor mijn onkosten inclusief full medical insurance. Ik hecht geen waarde aan bezittingen. I own the world! Zodra ik dood ga, stoppen zijn kosten en is ons contract opgezegd. Dat lijkt me logisch...
Ik voorzie een toekomst waarin vele werkgevers zo gaan werken voor de meer avontuurlijke werknemers. Maar de meeste kantoorbanen kunnen op deze manier opgezegd worden. Wil je reizen? Zorg ervoor dat alles geregeld wordt waarvoor ik je heb aangenomen, en have some fun! Dat moet die baas denken. Hij bespaart op loonbelasting, de kosten van jouw werkplek, huur, en ga zo maar door. We hebben alle video- en audiotechnologie om in contact te blijven met de wereld, en dat is alles wat je nodig hebt.
3
Geschreven door Marcel Duijn
Gepubliceerd op: 14 mei 2021
3
34
4

Comments

 • 12 sep
 • 0
En wat als al die technologie ooit eens wegvalt? Goede blog die stemt tot nadenken!
 • 12 sep
0
 • 26 juli
 • 0
Dan ken je vast de F.I.R.E. beweging. Man en ik hebben voor ons eigen vroegpensioen gezorgd. Heerlijk gevoel om vrij te zijn.
 • 26 juli
0
 • 13 juni
 • 0
Klinkt wel echt super gaaf en fijn. Al zij het voor mij wel fijn zijn om af en toe naar een vertrouwde vaste plek terug te kunnen komen, denk ik.
 • 13 juni
0
 • 9 juni
 • 0
Klinkt heel speciaal. Ik weet niet of ik zo zou kunnen leven, maar het moet heel avontuurlijk zijn. Goed geschreven in alle geval. (Kijk je ook eens bij mijn artikels, geen verplichting)
 • 9 juni
0

Recente en relevant artikelen