Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Lichaam, geest en ziel

Eergisteren viel het me plots in. Het besef dat we op school wel erg weinig hebben geleerd over ons lichaam, onze geest en onze ziel. Eigenlijk kan ik me niet eens herinneren dat ik hier iets over heb geleerd. Dat vind ik jammer en ik ga uitleggen waarom.

Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 11 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
39
0
Afbeelding door Bekir Dönmez via Unsplash
Zover ik weet spreekt men in alle religies over de heilige 3 eenheid, die van het lichaam, geest en ziel dus. Is dit perse religieus? Nee. Verre van. Hoeveel mensen zouden er weten dat een gezond lichaam, een heldere geest en een gevoede ziel de sleutel is naar gezondheid en geluk? Als je iedere avond voor de buis zit, dan voed je je geest met hetgeen je kijkt. Maar wie is zich hier bewust van? Mensen weten dat goed voor hun lichaam zorgen belangrijk is. Toch zijn er heel veel mensen die hier nauwelijks aandacht aan besteden. Wat houdt hen tegen?

Hoeveel mensen zijn zich bewust van hoe ze hun ziel voeden op dagelijkse basis. Weet iemand dit überhaupt nog? Als ik het google, dan kom ik niet ver. Het wordt al snel aan religie gekoppeld en het is niet wetenschappelijk bewezen. Allemaal gedachten vanuit de geest. Terwijl het antwoord zo simpel is maar voor velen zo niet voelbaar meer: je ziel is wat je waarneemt als je denkt met je hart.

Ziel en zaligheid
Voor velen is dit te vaag geworden of te vreemd. Te weinig tastbaar, niet te rationaliseren. Toch kennen we het waarschijnlijk allemaal: dat gevoel wat je krijgt als je bijvoorbeeld in de natuur bent, en je geest is stil, je lichaam is actief door de wandeling, en je kijkt om je heen met een open blik. Dat wat je dan ziet, hoort en voelt, dat is de ziel. De kern van het leven, van ons leven, van jouw leven. Hetzelfde kun je waarnemen als je van muziek houdt en je luistert intens naar je favoriete nummer, je vergeet dan alles om je heen en je bent 1 met wat je hoort. Of je bent iets met je handen aan het maken en je gaat er helemaal in op. Het is niet voor niets dat de uitdrukking: 'hij stopte zijn ziel en zaligheid er in' bestaat.

Het mooie is dus dat als je je lichaam, geest en ziel allemaal evengoed verzorgd worden, dat je bewustzijn dan vergroot wordt. Je voelt je beter, je bent stabieler, je voelt je mooier, gelukkiger en meer voldaan en dat ga je uitstralen. Je creatieve brein wordt actiever, het zelfhelende vermogen van je lichaam wordt actiever en sommige mensen zeggen dat ze zelfs een natuurlijke 'high' ervaren.
Je gaat nieuwe dingen in je leven aantrekken die beter bij je passen en die je steunen om je missie hier op aarde te vervullen.

Kennis over de 3-eenheid
Hoe mooi zou het zijn als we hier op scholen aandacht aan zouden besteden, zodat kinderen dit weten en de wijsheid meenemen naar huis. Hun ouders achter die tv vandaan trekken en zielstijd claimen. Samen het begrip 'leven' verkennen.
De kennis over voeding van het lichaam, geest en ziel is volgens mij het allerbelangrijkste wat we vandaag de dag moeten vergroten.
Voordat de ziel van de wereld verdwijnt en het leven is overgenomen door automaten.

Maar zolang geld regeert en wij mensen menen van alles nodig te hebben, gaat er nog niets veranderen. Het is pas als er meer mensen zijn die hun 3-eenheid gaan eren en tot bloei laten komen.

Het is de sleutel.

0
Geschreven door Simone Kremers
Geschreven op: 11 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
39
0

Recente en relevant artikelen