Linzenburgers
Recept is voor 2 personen
Het is geen kant-en-klare snack die je in de frituur gooit of in de airfryer.
- 150 gram oranje linzen
- 1 laurierblaadje
- 2 eetlepels amandelmeel
- 1 ei
- snufje zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel (of meer naar smaak) sambal of Harissa
- 2 (bloed-)sinaasappels
- 1 blikje kokosmelk
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- diep bord vol rijstebloem
- vers gemalen witte peper
- paneermeel
- olie
- Spoel de linzen onder de kraan tot het water helder is. Kook ze dan samen met het laurierblaadje gaar in ongeveer 20 minuten. Afgieten en laat afkoelen.
- Meng na het afkoelen de amandelmeel, het losgeklopte ei, de kurkuma, gemberpoeder, kardemom en sambal door de linzen. Maak er burgers van en zet koel weg. Eventueel in de vriezer als je ze de dag erop gaat gebruiken.
- Maak de sinaasappelen schoon, snijd de partjes uit de vliesjes. Probeer zoveel mogelijk sap op te vangen. (zelf leg ik een zeef op een schaaltje. In de zeef leg ik dan de partjes).
- Meng het sap met de kokosmelk en verwarm met het uitgeperste teentje knoflook.
- Zet drie diepe borden klaar. Strooi in bord één de rijstebloem met de peper. Omroeren.
- Klop in bord twee de eieren los en strooi in bord drie het paneermeel.
- Pak de linzenburgers en leg ze eerst in bord één, dan in twee en dan in bord drie.
- Verwarm een goede laag olie in een hapjespan en bak de burgers knapperig en bruin.
- Schenk het kokosmelk in een bakje, dit is een dipsaus.
- Geef de sinaasappelpartjes er los bij.
- En dan...AAN TAFEL OF LEKKER SNACKEN!!

Comments
- 31 juli
0- 25 juli
- Hide replies (1)
1- 26 juli
0- 25 juli
- Hide replies (1)
1- 26 juli
0- 23 juli
- Hide replies (1)
1- 24 juli
0- 23 juli
- Hide replies (1)
0- 24 juli
0