Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Linzenburger recept

Linzenburgers - het is geen snelle snack, maar wel een lekkere. Deze versie is niet veganistisch, maar wel zonder vlees. Wil het vegan dan moet je op zoek gaan naar een vervanger voor de eieren.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 23 juli 2021
8
141
13
Linzenburgers huisgemaakt uit ElisabethsKitchen
Linzenburgers huisgemaakt uit ElisabethsKitchen

Linzenburgers

Soms heb ik zin in een snack. Zelfgemaakt blijft het lekkerste. Oké, deze moet je voorbereiden. Het is geen kant-en-klare snack die je in de frituur gooit of in de airfryer. Maar hij is wel stukken lekkerder. Je proeft het verschil ook echt. Er zit echte smaak aan.  Die uit de winkel hebben, naar mijn idee, altijd dezelfde smaak.
Deze linzenburgers eet je als tussendoortje of samen met een frisse salade. Of met een kop soep. Wat je erbij kan drinken? Dat is afhankelijk wat jij lekker vind. Maar ik drink er een wit biertje bij.

Recept is voor 2 personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Het is geen kant-en-klare snack die je in de frituur gooit of in de airfryer.
Wat heb je nodig?
  • 150 gram oranje linzen
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel (of meer naar smaak) sambal of Harissa
  • 2 (bloed-)sinaasappels
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • diep bord vol rijstebloem
  • vers gemalen witte peper
  • paneermeel
  • olie
Zo bereid je het!
  1. Spoel de linzen onder de kraan tot het water helder is. Kook ze dan samen met het laurierblaadje gaar in ongeveer 20 minuten. Afgieten en laat afkoelen.
  2. Meng na het afkoelen de amandelmeel, het losgeklopte ei, de kurkuma, gemberpoeder, kardemom en sambal door de linzen. Maak er burgers van en zet koel weg. Eventueel in de vriezer als je ze de dag erop gaat gebruiken.
  3. Maak de sinaasappelen schoon, snijd de partjes uit de vliesjes. Probeer zoveel mogelijk sap op te vangen. (zelf leg ik een zeef op een schaaltje. In de zeef leg ik dan de partjes).
  4. Meng het sap met de kokosmelk en verwarm met het uitgeperste teentje knoflook.
  5. Zet drie diepe borden klaar. Strooi in bord één de rijstebloem met de peper. Omroeren.
  6. Klop in bord twee de eieren los en strooi in bord drie het paneermeel.
  7. Pak de linzenburgers en leg ze eerst in bord één, dan in twee en dan in bord drie.
  8. Verwarm een goede laag olie in een hapjespan en bak de burgers knapperig en bruin.
  9. Schenk het kokosmelk in een bakje, dit is een dipsaus.
  10. Geef de sinaasappelpartjes er los bij.
  11. En dan...AAN TAFEL OF LEKKER SNACKEN!!
Kant-en-klaar
Natuurlijk kan je ook een kant-en-klare vega-burger kopen. Wil je daar meer over lezen. Klik dan hier.
8
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 23 juli 2021
8
141
13

Comments

  • 31 juli
  • 0
Teveel gedoe voor Marionnetje 😉 Gek op linzen, maar m'n soepje is sneller klaar hihi
Evengoed heerlijk die linzenburger !! Wanneer kwam ik bij je eten, zei je? 🤪
  • 31 juli
0
  • 25 juli
  • 1
Fijn recept! Eens gaan proberen.
1
  • 26 juli
  • 0
Dank je wel. Laat het me weten als je het hebt gemaakt!
  • 26 juli
0
  • 25 juli
  • 1
Klinkt lekker, ga ik een keer proberen.
1
  • 26 juli
  • 0
Leuk. Ik ben benieuwd.
  • 26 juli
0
  • 23 juli
  • 1
Klinkt lekker, zeker als ik de kruiden lees. Bedankt voor je linkje.
1
  • 24 juli
  • 0
Dank je wel en graag gedaan.
  • 24 juli
0
  • 23 juli
  • 0
Leuk geschreven. Klinkt heel lekker, Elisabeth.
0
  • 24 juli
  • 0
Dank je wel.
  • 24 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen