Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Loslaten wie je denkt te zijn, en worden wie je bent

Laat maar los, hoe vaak lezen en horen we dit. En iedere keer als ik dit las of hoorde dacht ik; ja dat wil ik maar hoe? Want hoe harder we ervan af willen, hoe harder we iets vasthouden. Hoe harder we vasthouden, hoe meer we tegen de stroom inzwemmen. Dus neem ik je mee in mijn ontdekking hoe je iets wel los kan laten.

Geschreven door Marlies De Jong
Gepubliceerd op: 21 juni 2021
7
30
11
Afbeelding door Jan Valečka via Unsplash
In mijn vorige artikelen nam ik je mee in de Wet van de Aantrekkingskracht. Een korte samenvatting; jij bepaalt wat je uitzend, en dus ook wat je creëert. Jouw gedachten creëren gevoelens, en die gevoelens creëren een trilling. Die trilling daar reageert het Universum op. We zijn energetische wezens, we bezitten alle kracht uit het universum. Jij kan alles creëren wat je wilt. Het enige wat je hoeft te doen is de weg van de minste weerstand te kiezen. En daar komt ook het stuk loslaten om de hoek kijken.

Want zodra je besluit om je te focussen op al je dromen en verlangens , kom je als vanzelf overtuigingen en patronen tegen. Want je ego is altijd bang, bang dat je hem vergeet, bang dat je oprecht gelukkig wordt. En wanneer je ego bang is, probeert hij je op allerlei manieren terug te brengen naar je huidige staat van zijn. Want daar is hij veilig ( schijnveiligheid). Je ego wilt het liefste van te voren weten waar hij aan toe is. Hij houdt ervan als je in je comfort zone blijft. Die patronen en overtuigingen heb je in je leven ontwikkelt, iedereen ontwikkelt deze. Het is ook een zekere manier van overleven, in verbinding zijn, ergens controle over hebben of je eigenwaarde koppelen aan een verwachting.
Identificatie met je gevoelens zorgen ervoor dat je ook in je comfort zone blijft. Ik ben bang, ik ben boos. We identificeren ons met onze gevoelens, maar we zijn ze niet! Gevoelens en gedachten zijn energie. En overtuigingen zijn gedachten waarin je blijft geloven en die je blijft herhalen. Daar zit dus meer energie in. Maar je kan al deze gevoelens en overtuigingen los laten simpel weg omdat je ze niet bent!! Poeh voelt dat goed of voel je nu weerstand? Het probleem is vaak dat de gevoelens die die overtuigingen met zich mee brengen, zo heftig zijn. Hierdoor geloof je echt dat jij dit bent. Maar geloof me het is alleen maar energie, het is niet wie jij in essentie bent. Jij bent geboren omdat je wist dat je alle kracht en energie bezit om je dromen en verlangens te manifesteren. De pijn die je voelt is de overtuiging van je ziel die zegt je hoeft niet bang te zijn, je bent liefde. Je bent het waard, geloof in jezelf, zoals het Universum in jouw geloofd.
Things are always working out for me - Abraham Hicks-
Ik ga je meenemen in de reis van het loslaten. Oefen hier iedere dag mee, laat op ieder moment los wat je voelt. En ga ontdekken dat onder al die gedachten, patronen en overtuigingen er een heel mooi mens verstopt zit. De verandering ben jij! Jij kiest ervoor om die verandering te zijn, en hiermee kies je voor jezelf.

* Wat voel je nu?
* Kan je jezelf de ruimte geven om dit gevoel te voelen?
* Kan je jezelf de ruimte geven om dit gevoel te accepteren?
* Lijkt het alsof je dit gevoel bent?
* Kun je ook voelen hoe graag je hiervan af wilt? En weet je dat je de mate waarin je iets weg wilt hebben, de mate is waarin je dit vasthoud?
* Kun je jezelf dan nu de ruimte geven om dit gevoel los te laten?
* Wil je dit gevoel los laten?
* Wanneer laat je dit gevoel los (Nu of niet nu)
(de vragen kun je met ja en nee beantwoorden, er is geen goed of fout en met beide antwoorden laat je los. Herhaal bovenstaande minimaal 4 keer, tot je het gevoel niet meer voelt)
Als laatste wil ik je meegeven dat alle gevoelens voortkomen uit verschillende behoeften.
 1. Behoefte aan controle
 2. Behoefte aan zekerheid
 3. Behoefte aan goedkeuring/liefde
 4. Behoefte aan overleven
 5. Behoefte aan anders zijn.
Oefen maar eens met het loslaten van je gevoel wat je nu hebt. En oefen later eens met het kijken waar die gedachten vandaan komt, dus uit welke behoefte komt dit voort en laat dan de behoefte los. Stel dezelfde vragen zoals hierboven beschreven. En let op je laat alleen de behoefte of de gedachte los. Dus wanneer je de behoefte aan controle los kunt laten, blijft er vertrouwen over.

Bedankt voor het lezen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt?

Liefs Marlies
7
Geschreven door Marlies De Jong
Gepubliceerd op: 21 juni 2021
7
30
11

Comments

 • 11 aug
 • 0
Heel mooi geschreven :) ik luister vaak naar abraham hicks
 • 11 aug
0
 • 3 juli
 • 0
Hoi Marlies, mij boeien deze onderwerpen ook mateloos en ja loslaten mooi maar vaak moeilijk iets. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze thema's niet als spiritualiteit waarnam maar goed om te weten dat ik dus ook spiritueel bezig ben. Ik ga je blijven lezen, kom jij ook bij mij op de koffie en vertel zeker hoe je mijn artikels ervaart. Leuk x
0
 • 10 juli
 • 0
Dankjewel voor je mooie feedback. Spirualiteit is zoveel meer dan we in eerste instantie denken.
Ik ga zeker een kijkje nemen bij je artikelen.
 • 10 juli
0
 • 22 juni
 • 0
You rock!

Dank dat je ons meeneemt in de route die je zelf hebt doorlopen. Ik hoop dat velen er iets aan hebben, ik ben er in ieder geval blij mee :-)
0
 • 10 juli
 • 0
Dankjewel, ik geloof dat mijn verhaal en inzichten anderen ook weer kunnen helpen. Samen een verschil maken❤️
 • 10 juli
0
 • 21 juni
 • 0
Bedankt, ik ga het eens proberen
0
 • 22 juni
 • 0
Hoi Kim, Wat leuk dat je het gaat proberen! Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Liefs Marlies
 • 22 juni
0
 • 21 juni
 • 0
Goed geschreven. Het draait om zelfkennis als ik het goed begrijp. Als je goed ontleedt wat je voelt, ga je eerder de verkeerde patronen herkennen.
0
 • 21 juni
 • 0
Hoi Rudi, het draait om zelfkennis en acceptatie van je gehele zelf. Door opgebouwde patronen, emoties ed los te laten, kom je sneller en dieper tot de kern van wie je daadwerkelijk bent. Bedankt voor je reactie.
 • 21 juni
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen