Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Low-budget & milieubewust

Door minder te kopen, geven we ook minder geld uit. Of het nu over kleding, boodschappen of “hebbedingetjes” gaat, vaak kun je met minder uit. Je kunt het zien als een uitdaging en hoe langer je het doet hoe leuker het wordt. Het is een soort van overwinning, maar je moet wel eerst je mindset veranderen!

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 8 jan 2022
1
16
0
Doordat je minder spullen koopt wordt er ook minder geproduceerd en ben je milieubewust bezig. Stel jezelf de vraag: Heb ik het echt nodig, denk er dan eerst nog eens over na. meestal is het antwoord: NEE, want je doet het nu ook zonder.

Categorieën


Er zijn verschillende categorieën om te bezuinigen en ook het milieu te sparen:
  • Energie
  • Afval scheiden, recyclen
  • Vaste lasten
  • Boodschappen
  • Vakantie en Uitjes
Ik kijk al lang niet meer naar alle reclamefolders, omdat ik gemerkt heb dat dit niet voordeliger is. Vaak ben je met de huismerk producten veel voordeliger uit, dan met de aanbieding van de A-merken. Wel kijk ik naar scherpe aanbiedingen van: Koffie (1+1), wasmiddel, vlees, groente en fruit en uiteraard de huismerk artikelen in de aanbieding die we anders ook gebruiken. Behalve de bovengenoemde acties zorgt het voor hogere uitgaven in plaats van besparingen! je koopt ongemerkt van alles dat je anders niet had aangeschaft, heel wat anders dan de boodschappen die je echt nodig hebt. Bedenk: die reclames zijn er niet om jou voordeliger uit te laten zijn! integendeel.
In diverse blogs ga ik dieper op de onderwerpen in en hoop je te inspireren om ook te kunnen besparen en een beetje lief voor ons milieu te zijn.
1
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 8 jan 2022
1
16
0

Recente en relevant artikelen