Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Meer over Rubeus Hagrid

Rubeus Hagrid is een fictief personage in de boeken en film serie Harry Potter. Hij komt het eerst voor in het begin van het eerste boek/de eerste film en is gedurende het verhaal een vriend van de hoofdpersoon Harry Potter.

Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 24 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
435
0
Afbeelding door RAMSHA ASAD via Unsplash
Rubeus Hagrid is een fictief personage in de boeken en film serie Harry Potter. Hij komt het eerst voor in het begin van het eerste boek/de eerste film en is gedurende het verhaal een vriend van de hoofdpersoon Harry Potter. Hagrid geeft les op de tovenaarsschool Zweinstein waar Harry samen met andere jonge tovenaars, waaronder zijn twee beste vrienden, naar school gaat. In het eerste jaar dat hij Harry leert kennen is Hagrid de Jachtopziener, maar later in de boekenreeks vervult hij naast zijn taken als jachtopziener de functie van professor verzorging van fabeldieren.

Afkomst

Hagrid werd geboren op 6 december 1928 in West Country in Engeland. Hij was de zoon van de tovenaar Hagrid en de reuzin Fridwulfa. Op latere leeftijd komt hij erachter dat hij een halfbroer heeft, de reus Groemp die hij hierna mee naar huis neemt. Hagrid is een half-reus, doordat zijn moeder een reus was. Hierdoor is hij maarliefst drie en een halve meter lang. Hij heeft Lang wilderig haar en een grote baard, waardoor hij er nogal onverzorgd uitziet. De naam Hagrid komt van het woord hagridden wat een nacht vol nachtmerries betekent. Maar ondanks zijn harde en verwilderde uiterlijk heeft Hagrid een heel zacht innerlijk en kan hij erg emotioneel zijn. Hij staat altijd klaar om zijn vrienden te helpen en zet zich in voor het welzijn van minderbedeelden. Zijn moeder verliet het gezin toen Hagrid drie jaar was, waarna Hagrid alleen met zijn vader leefde. Doordat zijn vader een tovenaar was heeft de half-reus aanleg om een tovenaar te worden en op zijn twaalfde wordt hij door de inzet van professor Perkamentus dan ook toegelaten tot Zweinstein.

Zijn jaren op Zweinstein

In 1940 gaat Hagrid naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Hij word ingedeeld bij de afdeling Griffoendor. Hagrid heeft een enorme voorliefde voor magische wezens, waarbij hij niet altijd de gevaarlijke kant van zijn geliefde dieren erkend. In zijn derde jaar wordt hij betrapt in het bezit van een Acromantula, een enorme spin die zeer gevaarlijk kan zijn voor mensen. Marten Vilijn, die later bekend staat als Voldemort, opende in dat jaar de geheime kamer, waardoor er een leerling om het leven kwam. Als professor Perkamentus Vilijn begint te verdenken geeft hij Hagrid de schuld. Iedereen denkt dat de Agromantula van Hagrid de leerling heeft vermoord, waardoor Hagrid in zijn derde jaar van school wordt gestuurd. Perkamentus is echter nog steeds overtuigd van de onschuld van Hagrid, met als gevolg dat hij als schoolhoofd Hagrid aanneemt als jachtopziener en hem op het terrein van Zweinstein laat verblijven. Bij zijn schorsing werd de toverstaf van Hagrid door midden gebroken, zodat hij nooit meer magie zou kunnen gebruiken. Hagrid bewaarde echter de stukken van zijn toverstaf en verborg ze in een roze paraplu, waarmee hij enkele kleine toverspreuken kan uitvoeren.

Bron

0
Geschreven door Luca Wolf
Geschreven op: 24 aug 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
435
0

Recente en relevant artikelen