Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Mijn review over McDonald’s

Geen zin om te koken? Of kom je net van een verjaardag of bioscoop bezoek? Op zulke momenten ga ik graag een keer langs de McDonald’s, om mijn liefde voor fastfood te stillen en mijn maag te vullen. Gezond is dit niet, maar voor één keer kan dit heus geen kwaad.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 4 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
17
0
Afbeelding door Jurij Kenda via Unsplash
Geen zin om te koken? Of kom je net van een verjaardag of bioscoop bezoek? Op zulke momenten ga ik graag een keer langs de McDonald’s, om mijn liefde voor fastfood te stillen en mijn maag te vullen. Gezond is dit niet, maar voor één keer kan dit heus geen kwaad.

Medium vs Large

Een grotere beker frisdrank en een paar extra frietjes is wat je er bij een Large menu bij krijgt. En sommige beweerden ook, een paar jaar geleden dat er amper of zelfs geen verschil zou zitten in een medium of large menu. Ik vind het de extra frieten niet waard om meer te moeten betalen en een halve liter frisdrank krijg ik niet weg. Daarom kies ik meestal voor een medium menu.

Ijsblokjes of geen ijsblokjes?

Wanneer je geen ijs vraagt aan de kassamedewerker of aan de kiosk krijg je meer drank. Dit is omdat het ijs wat ze er normaal instoppen ervoor zorgt dat je beker sneller vol gaat zitten.

Heeft het zin om ‘geen zout’ te vragen?

Bij de kiosk heb je de mogelijkheid om je bestelling te personaliseren en er dan bijvoorbeeld voor te kiezen om geen zout op je frietjes te nemen. Maar wanneer ze je friet opscheppen, is dit in sommige filialen zo dat ze het met dezelfde schepper doen. Dit is waarom je soms toch nog zout op je friet krijgt, en dan heeft het eigenlijk geen zin om geen zout te vragen. Dit is jammer voor wanneer je geen extra jodium binnen wilt krijgen.

Online bestellen & McDelivery

Sinds een paar jaar kan je via bepaalde Take Away apps je McDonald’s menu thuis laten bezorgen. Een aantal apps waarmee dit mogelijk is zijn Takeaway.com, Deliveroo en Uber Eats. Via deze apps moet je dan ook betalen en daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot de bezorger het naar je toebrengt. Je kan hierbij ook pech hebben en je menu tóch zelf moeten halen, omdat ze in België nog niet overal bezorgen.

Bestellen aan kiosk om rij te vermijden

De lange wachtrijen terwijl je het gevoel hebt dat je maag zichzelf aan het verteren is. Je kiest ervoor om tijd te besparen door middel van de kiosk, alleen maar om erachter te komen dat je in een andere rij moet aansluiten om je menu op te halen.
De kiosk is een meer overzichtelijke optie als je even iets anders wilt, maar ook als je wilt weten wat er nieuw is bijgekomen. Als de pinautomaat aan de kassa stuk is, kan je het beste hier bestellen.

En bij de kiosk kan je ook gemakkelijk je McDonald’s app en je korting coupons scannen. Bij de McDonald’s kiosk in Nederland is er de optie dat ze je bestelling bij de tafel komen afleveren. Dan moet je een nummerbordje meenemen en deze plaatsen aan de tafel waar je zit.

Kleine letters zorgen voor het vertrouwde te kiezen

De brandende ogen in je rug van de klant achter je, het gevoel van stress en de zuur kijkende kassamedewerker zorgen er bij mij altijd voor dat ik het vertrouwde kies wat ik meestal neem. Dit is zeer jammer, omdat ze bij de McDonald’s een ruimer aanbod hebben dan een McChicken menu.


Mijn goede en slechte ervaringen

De ervaringen verschillen enorm van het ene restaurant vergeleken met het andere. Zo heb ik in het slechtste geval een keer een snavel teruggevonden in mijn kipburger en ben ik bijna uitgegleden over hun spekgladde vloeren. Om dan maar te zwijgen over het misselijkmakende toiletbezoek. Bij een ander filiaal is het altijd tip top in orde en verdienen ze mijn geld ook. Ze zijn vriendelijk en hebben geen haast als je een keer iets anders wil bestellen. Ze zijn netjes en ze maken altijd de tafel schoon als er een klant vertrekt.

Nieuwe burgers

Om de zoveel tijd komen er bij de McDonald's nieuwe burgers bij. Dit kunnen seizoensgebonden producten zijn, maar ook producten die vanaf dan vast op de menulijst staan. Zoals de maestro burgers: een groter broodje met rundvlees, kaas, augurken en verschillende kazen. Persoonlijk vind ik de maestro burgers alsof ze het te hard proberen. De verschillende kazen die ze gebruiken vind ik niet erg aantrekkelijk.

Houd de burgers simpel met een fris sausje, een handje sla, wat augurken en het gewone zachte broodje. Zo bespaar je geld en moeite. Negen vanop de tien keer dat er een nieuwe burger komt, zijn dit rundvlees burgers. Dit vind ik jammer, omdat ik zelf bijna altijd een kipburger bestel.
Mocht je bij de McDonald’s in België werken als burger ontwerper, dan kan je mij zeer blij maken met een variant op de McChicken, maar dit keer met de gewone smeltkaas. Zo hoef ik niet eerst naar huis te gaan, om daar kaas op mijn kipburger te doen, en dan pas te gaan eten.

Vergelijking met andere fastfoodketens

McDonald’s heeft sinds het begin steeds meer concurrentie gehad, die mee wilde varen op het succes van de Fastfood industrie. Zo hebben ze in Amerika nog meer Fastfood ketens zoals Wendy’s, Denny’s, Dunkin Donuts en de bekende Taco Bell.
Hieronder kan je mijn mening lezen over de Fastfoodketens die ik regelmatig bezocht.
  • Burger King
De Burger King hebben we bijna niet waar ik woonde, daarom ken ik het alleen maar van wanneer ik een snelle snack wilde op het perron, om die vervolgens op de trein op te smullen. De burgers van de Burger King vind ik van betere kwaliteit, omdat het een vollere smaak heeft en minder zout bevat.
Ook hebben ze in de Burger King meer kip opties dan in de McDonald’s, en volgens mij zijn ze ook minder duur in de Burger King.
  • Quick
De Quick is een Vlaamse fastfood keten, waarbij je vaak ongelimiteerd drinken kunt nemen. Maar pas op, van dat vele drinken moet je ook eens naar het toilet, en deze is in de Quick vaak een betalend toilet.
De werknemers zijn vaak Franstalig, wat het bestellen voor mij onaangenaam moeilijk maakt. Vaak komen we eruit om naar de afbeeldingen te wijzen of door de kleine kennis Frans van mijn vriend te gebruiken.
In de eetzaal bij de Quick hebben ze ook vaak een magnetron, wat mij laat afvragen of dit een belediging is voor het restaurant of een hele slechte grap.
  • KFC
De kip van de KFC vind ik te pittig en soms zitten er ook nog zeentjes in. Dit geeft voor mij geen prettige eetervaring. Ook vind ik de KFC best prijzig en meestal verplichten ze je bijna om een emmer kip te kopen. Dan maak ik mijn gefrituurde kip toch liever zelf.

Nederland vs België

Het assortiment in Nederland en België is totaal anders. Dit bracht voor mij een grote teleurstelling toen ik dat als eerst ontdekte. Mijn geliefde Mckroket was nergens te vinden in België. Dit is de reden waarom ik, wanneer ik naar Nederland ga altijd een pitstop neem bij de McDonald’s. Bij de McDonald’s in België heb ik ook geen McFrappe kunnen bestellen. Dit zorgt voor een irritatie, maar ook voor een nieuwsgierigheid nu ik in België woon. Want het is iedere keer weer een verrassing als ik in de McDonald’s in Nederland kom.

Menu vs de McDonald’s salades

  • Waarom?
Dit is één van die dingen die ik maar moeilijk kan begrijpen. De Mc Salade. De McDonald’s lanceerde dit alleen om hun klanten te behouden die iets beter wilde gaan eten. Maar wisten ze ook dat een Mc Salade bijna net zo veel calorieën bevat als een Big Mac?
  • Je kan beter zelf een salade maken
Een salade is snel gemaakt en in deze tijd zijn er zelfs voorverpakte pakjes met gesneden sla. Gooi daar een paar tomaten bij en een paar stukjes fetakaas en zo heb je jouw salade in no time gemaakt. Bij deze optie kan je zelf bepalen wat je erin doet en dit is ook veel gezonder voor je lichaam.
  • De McDonald’s oliën maken het vet
Bij de Mc Salades zit een zakje olie die je over je salade kan doen voor de smaak.
Deze olie is de boosdoener, deze zorgt ervoor dat de salade bijna net zoveel calorieën heeft als een gewone Big Mac. Mocht je dus naar de McDonald’s gaan, houd dan een cheat momentje om even te genieten van de hamburger waar je zo naar verlangde.

Na half uur weer honger

Ik heb na het eten van een McMenu na een half uur weer honger, wat ervoor zorgt dat ik slechts één keer op een blauwe maandag naar de McDonald’s ga.
Ik vind het zonde om zoveel te betalen om vervolgens, wanneer ik thuis kom, weer wat te eten. Maar voor één keer na een bioscoopavond is het wel zeer lekker en aantrekkelijk om langs de Mc Drive te gaan.
0
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 4 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
17
0

Recente en relevant artikelen