Artikel.nl
Normaliseren moet je afweren!

Oorlog, verderf, dood, pijn en afschuw. Waar doen deze woorden je aan denken? Ik durf te wedden dat de meesten dan aan het nieuws denken. Anderen zullen die woorden relateren aan de meest recente zielige film die ze hebben gezien. Gelukkig zijn velen al 'woke' als het gaat om pijn in de wereld. Echter, de vraag is of kennis hebben van de gruwelen genoeg is?

Geschreven door Amin ben Dhaou
Gepubliceerd op: 2 juni 2021
1
13
1
Afbeelding door Žygimantas Dukauskas via Unsplash
Het duidelijke antwoord op deze vraag is, in mijn geval, een duidelijke 'nee!'. Er is zodanig veel aan de hand in de wereld dat ik het gevoel heb dat alles in elkaar vervaagt. Ik vind dat dat men, om te voorkomen dat slechtheid wordt genormaliseerd, een reguliere periode moet nemen om zichzelf te herinneren hoe slecht die daden nou eigenlijk zijn. Voor mij, en hopelijk ook voor jou, is het dit artikel.

#Palestina

Als ik het heb over geweld normaliseren hoort er bij ieder weldenkend mens de situatie in Gaza en de rest van de Palestijnse gebieden binnen te schieten. Hoe Israël is verworden tot een gerespecteerde staat is precies de reden van dit stuk. Decennia aan marteling, moord en onteigening is iedereen 'vergeten'. Ik hoorde laatst iemand emotieloos zeggen 'ach, die regio is toch een onredbare puinhoop'. Los van je politieke kleur en mening over het conflict kan je toch niet harteloos toekijken naar kinderen die worden gebombardeerd en geëxecuteerd? Dit is een herinnering, een herinnering dat wij dit niet moeten vergeten.

#Oeigoeren

Er is een andere situatie die is vergeten door de mensheid. Ik doel op de situatie van de Oeigoeren in China. Oh ja, denk je nu waarschijnlijk. De media is die, nog altijd beschamende situatie, helemaal vergeten. Nog steeds zitten miljoenen vast in concentratiekampen omwille van hun religie. Nog steeds worden vrouwen gedwongen gesteriliseerd. Nog steeds worden onschuldigen vermoord. Ook dit is een reminder. Een reminder om niet te vallen in de kuil van onbewuste normalisering.

#World

De wereld zit vol gruwelen. Laten wij alsjeblieft niet onbewust normaliseren en gevoelloos worden tegenover geweld en leef. Laten wij alsjeblieft blijven strijden voor een betere wereld voor eenieder. Laten wij een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.
1
Geschreven door Amin ben Dhaou
Gepubliceerd op: 2 juni 2021
1
13
1

Comments

  • 20 juni
  • 0
De twee gevallen die je hier opnoemt zijn inderdaad schrijnend omdat iedereen het weet, beseft en er niets aan doet.
  • 20 juni
0

Recente en relevant artikelen