Hoe je meer groentes kunt verwerken in je eetpatroon
De tips om meer groentes binnen te krijgen
- Ik begin met de meest rigoureuze: begin je dag met een kom (zelfgemaakte!) soep. In de herfst en winter doe ik dit zeker 3x per week. Mijn pan zelfgemaakte pompoen/courgette/zoete aardappel soep gaat er zo doorheen! Naast deze kop soep eet ik vaak nog wel brood/yoghurt/crackers, want alleen op soep kan ik niet leven. Maar (zoals ik in mijn artikel over emotie-eten al deelde) waar je je dag mee begint, bepaalt hoe je dag loopt. Begin je met een gezonde kom soep? Dan is het vele malen gemakkelijker om de rest van de dag groentes te eten. Laat ik er nog even bij vermelden dat dit wel moet wennen ;)
- Ontbijt je met een kom havermout? Gooi er eens geraspte wortel (of zoete aardappel bijvoorbeeld) doorheen!
- Ik lunch nooit zonder groentes. Mijn gebakken ei met groentes is mijn favoriet: enkele groentes roerbakken en daar 2 eieren doorheen, broodje erbij en gaan! Daarnaast is er standaard een bakje rauwkost in mijn tas te vinden.
- Ik verstop veel groentes die ik niet lekker vind in lekkere sauzen. Broccoli, spruiten, champignons... ik gruwel ervan. Maar in hele kleine stukjes in zo'n curry- of tomatensaus proef ik er niets van!
Comments
- 11 mei
0