Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Op vakantie naar Spanje

Over Lizza.

Geschreven door User Fivehunderdfiftynine
Gepubliceerd op: 26 juli 2021
10
47
10
Eigen foto.
Eigen foto.

Zodra Lizza die ochtend haar ogen opende kon ze maar aan een ding denken. Aan Ben de Belgische jongen die ze hier op het strand had ontmoet. Ze had vlinders in haar buik en kon aan niets anders denken dan aan hem. Was dit nu hoe je voelde als je verliefd werd? Ze had zich nog nooit zo gevoeld en eigenlijk wou ze zo snel mogelijk uit bed. Zich snel aankleden en even over de camping lopen kijken of ze Ben toevallig tegen zou komen. Ach, wat zei ze tegen zichzelf ik doe het gewoon!

Zachtjes stapte ze uit bed zodat ze haar broertjes en Moeders en Pa niet zou wakker maken. Pakte een handdoek en haar toilettas en het stapeltje kleren dat ze de avond van te voren al klaar had gelegd en liep richting de douches. Ze douchte lekker en waste haar haren deed er lekker wat crème in want de zon en de zee maakte haar haren wel wat droger dus ze moest ze goed verzorgen. Fris gedoucht kleedde ze zich aan en liep via de caravan van Ben en zijn ouders terug naar hun eigen caravan. Jammer nog geen beweging. Het was ook pas 7:30 realiseerde ze zich dat was ook wel erg vroeg maar Ben had gezegd dat hij altijd vroeg wakker was. Dus ze hoopte dat dat ook vandaag het geval zou zijn.

Maar ja er was nog niemand te zien dus liep ze naar hun caravan en nam een van Moeders boekjes en las wat en was eigenlijk al helemaal verzonken in het boekje toen ze zachtjes iemand op haar schouder voelde tikken. Er klonk een zacht “Goedemorgen, ik loop naar het strand heb je zin om mee te gaan?”. Haar hart sloeg over en ze kreeg een seconde een brok in haar keel. Het was Ben en ze wist niet hoe snel ze op moest staan en ze antwoordde zacht “Ja, is goed.”.

Samen liepen ze stil over de camping die nog in diepe rustte was en pas op het strand begonnen ze zachtjes te kwebbelen over van alles en nog wat. Ben vertelde over school en zijn voetbal team waar hij keeper was en zij vertelde over haar school en over haar danslessen en haar passie voor dieren. Ze vertelde over de cavia en de kat en dat ze het liefs nog een hond en een konijn erbij zou hebben maar dat dat niet mocht van Moeders en Pa. Het was erg gezellig en de tijd vloog voorbij en toen rond 9:00 uur de eerste bedje en koelbox het strand op werden gedragen, stuurde Lizza haar moeder een berichtje “Mam, ik ben op het strand”. Er kwam een berichtje terug “Kom je ontbijten?” Ze stuurde een " Ik kom eraan." terug en zei tegen Ben " Ik moet gaan ontbijten. Ga je mee er is vast genoeg!"

Tot haar grote vreugde zei Ben ja maar hij wou wel even langs zijn ouders lopen om te laten weten waar hij was die vonden het helemaal oké en wenste hun al smakelijk eten. Er was inderdaad genoeg en Moeders trok met een brede glimlach een krukje bij de tafel waar een van de jongens op ging zitten zodat Ben een grote stoel had! Pa kwam ook met nog een wat slaperige kop uit de caravan en schoof aan en samen aten ze een lekker ontbijt met stokbrood en verse tomaten en meloen. Ben was helemaal weg van Moeders zelf gemaakte jam en af haar een compliment over hoe heerlijk die wel niet was.

Lizza staarde naar Ben. Hij was anders dan de jongens op school of van de dans groep. Hij probeerde niet de hele tijd stoer te doen. Hij deed normaal en was grappig en rustig! En zacht tik onder de tafel van Moeders bracht haar terug. Mevrouw zei Ben "Ik heb voor vandaag een fiets gehuurd. Zou Lizza niet mee mogen? Je kunt hier fietsen huren en het is niet duur, ik wou de omgeving wat gaan verkennen.” Ja natuurlijk, antwoorde Moeders en keek naar Pa maar die knikte ook meteen! Lizza was verrukt en dacht meteen: hij wil dat ik mee ga, zou hij mij ook leuk vinden?

Dus na het maken van een lunch pakket gingen ze samen met Pa naar de receptie en huurde een fiets voor Lizza. Pa liep even naar de fietsroutes maar Lizza riep “Pa, je hebt het beloofd, je gaat vandaag iets met mam en de jongens doen weet je nog!” Met frisse tegenzin liep Pa weg bij de routes en het inschrijfboek en liep met Lizza en Ben mee langs Ben’s ouders en maakte met hen enkele afspraken. Zo werd er een afspraak gemaakt dat ze niet verder dan 10 kilometer van de camping mochten en dat ze om 9:30 uur vertrokken en als ze nog niet terug waren om 16:00 uur even een berichtje zouden sturen of alles oké was en waar ze waren!

Dus met de lunchpakketten op de fiets en een handdoek onder de drager gingen die twee op pad. Het was nog vroeg en dus ook nog niet zo warm. Ze fietste een uurtje langs de kust en stopte waar ze wilden om mooie stranden of leuke winkeltjes te bekijken. Ben’s app gaf aan dat ze 6 kilometer hadden gefietst, niet slecht vonden ze!

Het was inmiddels wel warmer geworden en Ben sloeg voor lekker op een strand te gaan liggen en wat te zwemmen en zonnen! Dat vond Lizza een prima idee. Het werd een heel klein rustig strandje in een kleine haven waar wat boten af en aan voeren. Je moest van bovenaf een houten trap omlaag om op het strand te komen. Ze legde hun handdoeken tegen het muurtje aan om de kinderen die op het strand waren aan het spelen wat ruimte te geven.

Ze gingen op hun handdoeken liggen en Lizza begon zich in te smeren en Ben vloekte zachtjes “PVD dat ben ik vergeten, ik heb geen zonnecrème bij." En Lizza zei snel "Nou dan neem je de mijne toch”. Het ging allemaal heel van zelfsprekend Lizza smeerde Ben’s rug in en Ben Lizza’s rug alsof ze elkaar al jaren kende. Gezellig kletsend lagen ze wat op het strand totdat ze beide toch wel even de zee in wilden om af te koelen. Inmiddels was het bijna 12:00 en Lizza herinnerde aan de afspraken, zullen we eerst even een berichtje sturen naar onze ouders? En zo gezegd zo gedaan ze lieten weten waar ze waren en dat het leuk was en wenste hun ouders ook een fijne dag.

Moeder en Pa antwoorden dat ze met de tweeling in een speeltuin zaten ergens buiten de stad en de Pa van Ben liet weten dat ze gewoon lekker bij de caravan zaten en een speeltje speelden.

Mooi iedereen had het naar zijn zin. In het water was het heerlijk en terwijl ze door de golven zwommen keek Ben Lizza een beetje verlegen aan en vroeg haar “Zeg heb jij eigenlijk een vriend?”. Lizza die verslikte zich en schoot helemaal in de lach van de zenuwen. Ben greep haar vast zodat ze niet kopje onder zou gaan en trok haar daarbij naar zich toe toen ze antwoordde: “Nee hoor, ik heb geen vriend!” Mooi, antwoordde Ben. En hij hield haar nog even vast totdat ze niet meer lachte en liet haar toen weer terug in de golven glijden.

Ben draaide zich om en zwom terug richting het strand en in een impuls deed Lizza een paar flinke slagen en greep Ben bij zijn schouders vast (stiekem vond ze dat doodeng) en probeerde hem onderwater te duwen. Er volgde een stoeipartij waarbij ze om de beurt het onderspit moesten delven, lachend en moe en hand in hand liepen ze terug het strand op en lieten zich op hun handdoeken vallen en bleven nog lekker wat in de zon liggen.

Rond 15:00 uur kwam er een berichtje van hun ouders. De ouders van Lizza waren terug op de camping en zaten bij de ouders van Ben die hun hadden uitgenodigd om samen te barbecueën. Pa en Jos de vader van Ben waren al gaan winkelen en ze wilden om 17:00 uur de BBQ aansteken of ze dat zouden redden om 17:00 uur terug op de camping. Ze antwoorden ja natuurlijk want dat was pas over twee uur en dan konden ze dadelijk rustig terug fietsen naar de camping.

Ze smeerden zich nog eens goed in en pakte hun spullen in en begonnen aan de terugweg. Ze stopten nog bij een leuk winkeltje waar Ben Lizza een armbandje kocht met allemaal schelpjes, ze deed het natuurlijk meteen om! Lizza had zelden zo een fijne dag gehad en ze kon niet stoppen met glimlachen. Ze vroeg zenuwachtig “En jij heb jij een vriendin?” Ben glimlachte en zei alleen “Nog niet.” en werd een beetje rood en trapte stevig door “Kom de BBQ wacht op ons en ik lust wel wat!”. Lizza wist niet wat ze hoorde. Nog niet wat was dat nu weer voor een antwoord en waarom werd hij zo rood?

Maar tijd om erover te praten was er niet meer ze waren inmiddels al bij de slagboom van de camping en ze leverde hun fietsen mooi op tijd in. Ze liepen samen naar de caravan van Ben waar de BBQ al aan was en het rook er al heerlijk. Het werd een smakelijke en heel gezellige avond. Toen het donker werd gingen de kaarsjes aan en Ben speelde op zijn gitaar. En Lizza die droomde die nacht dat ze hand in hand met Ben over het strand rende en glimlachte breed in haar slaap!
10
Geschreven door User Fivehunderdfiftynine
Gepubliceerd op: 26 juli 2021
10
47
10

Comments

 • 27 juli
 • 0
Heel erg leuk geschreven! Fijn om te lezen.
 • 27 juli
0
 • 27 juli
 • 0
De vlinders dwarrelen in het rond 😉
 • 27 juli
0
 • 27 juli
 • 0
leuke geschreven, genoten van je verhaal.
 • 27 juli
0
 • 27 juli
 • 0
Wat een heerlijk verhaaltje.
 • 27 juli
0
 • 27 juli
 • 0
Zalig om te lezen
 • 27 juli
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen