Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Op vakantie naar Spanje

Ben.

Geschreven door Mrs Wood
Gepubliceerd op: 29 juli 2021
8
24
10
Eigen foto.
Eigen foto.
Ben had heel de nacht liggen woelen en niet veel geslapen. Morgen gingen ze met zijn alle erop uit naar een dierentuin en na de spanningen van gisteren vond hij dat wel heel erg spannend. Hoewel alles was bijgelegd hoopte hij toch erop dat er niet nog eens zo een situatie zou ontstaan.

Hij mocht Lizza echt heel graag en wou eigenlijk graag dat met haar familie ook goed zou klikken. Dat zijn pa en ma en Lizza haar graag zagen was al duidelijk, ma had al gezegd wat een lief en beleefd meisje het toch was en Lizza kletste honderduit met haar alsof ze haar al jaren kon, dus dat zat wel goed!

Maar nu gingen ze samen naar de dierentuin. Ben hoorde ma al rommelen dus hij stond op en ging zich wassen en aankleden en hielp daarna nog even met de koelbox naar de auto dragen. Hij was nog niet bij de auto toen hij de tweeling al hoorde roepen “Ben wacht we gaan mee!”. Ze droegen ieder een eigen rugzak en kletste honderd uit tegen Ben over de dieren die ze verwachtte te gaan zien.

Moeders en Pa stonden al bij de auto en Lizza en Silvia ook die stonden een beetje tegen elkaar te fluisteren en te giebelen. Ah nee dacht Ben Meidenpraat. Nu ze allemaal bij de auto’s stonden wilden de tweeling snel in de auto kruipen want ze waren ontzettend ongeduldig maar Silvia stak daar een stokje voor “Kom Heren, jullie gaan bij ons in de auto dan kunnen Lizza en Ben in jullie auto” Lizza’s vader knipoogde naar Silvia en zei: “Jij bent goed bezig meid” en hij stapte snel in om op weg te kunnen gaan.

Zo kwam het dat Ben opeens met Lizza achter in de auto zaten en ze al snel in gesprek waren met Pa en Moeders over school en hobby’s. Pa kon het natuurlijk niet laten en vroeg en Ben hoeveel vriendinnen heb je al versleten waarop van Lizza een wanhopig “Pa” klonk en moeders Pa een standje gaf omdat ze vond dat je zoiets toch niet vraagt.

Maar Ben had al geantwoord “Nog geen!” Pa veranderde maar snel van onderwerp en vroeg of Ben ook van muziek hield en Ben vertelde dat hij gitaar speelde en eigenlijk een hele brede smaak qua muziek had. Pa rommelde wat aan zijn radio en toen klonk uit de boxen zomers liedje met een makkelijke tekst en leuke beat en voor ze het wisten zaten ze samen mee te zingen met zijn vieren en in een reflex pakte Ben Lizza’s hand en glimlachte naar haar. God wat was hij blij dat ze naar Spanje waren gekomen!

De rit ging voorspoedig en zo waren ze al snel op de parkeerplaats van de dierentuin aangekomen, ze parkeerden de auto’s naast elkaar en haalden een paar rugzakken uit de auto’s en gingen op weg terwijl de tweeling iedereen vertelde dat ze onderweg hadden gezongen en ik zie ik zie wat jij niet ziet hadden gespeeld met zijn vijven, ze hadden het duidelijk gezellig gehad!

Het hele gezelschap wachtte terwijl de beide Pa’s kaartjes kochten en toen konden ze eindelijk naar binnen. Hoewel het toch al warm was waren er toch nog veel dieren te zien en werden er veel foto’s gemaakt. Prachtige papegaaien en ondeugende aapjes en een ijsbeer die lekker aan het zwemmen was.

In een van de gebouwen vlogen uitheemse vogels en liepen er wat kleine zoogdieren rond en dat was het mooiste er vlogen verschillende soorten vlinders. Het was er erg warm en ook vochtig en aan een houder die naast het pad hing hingen zelfs twee kolibries. Lizza was helemaal onder de indruk toen een van de hele grote vlinders op haar arm kwam zitten. Eenmaal uit het gebouw kwamen er flamingo’s en pelikanen en ook twee prachtige kraanvogels iedereen keek zijn ogen uit bij de bonte prachtige dieren!

Halverwege het park besloten Moeders en de beide Pa’s lekker op een bankje in de schaduw te gaan zitten en werd er afgesproken dat iedereen nu een uurtje alleen rond kon lopen en dat ze hier over een uurtje samen zouden eten. Silvia en haar ma wilden graag naar de tijgers en de tweeling wilden de giraffen opzoeken.

Ben keek Lizza wat onhandig aan en vroeg zullen met Silvia mee gaan waarop die Ben weg duwde en zei: “Ga jij maar met Lizza terug naar de vlinders. Dan is die in de zevende hemel”. Ben liet zich dat geen twee keer zeggen. Even alleen met Lizza en het was niet eens zijn idee hij nam bij haar hand en trok haar mee in de richting van de vlindertuin nog voor ze antwoord kon geven. Maar Ben had niet de indruk dat ze dat erg vond.

In de tuin aangekomen zocht Ben een bankje en vroeg of Lizza het erg vond om even te gaan zitten. En daar had ze geen probleem mee. Samen gingen ze op het bankje zitten en genoten van de dieren en kletsen over van alles en nog wat. Ben kon eigenlijk alleen maar denken: Je moet het nu vragen anders durf je straks weer niet! Maar zijn gepieker werd verstoord door een medewerker van de dierentuin die in het Engels hun een goede dag wenste en hun vroeg waar ze vandaag kwamen.

Vervolgens vroeg hij hun om even op hem te wachten. Hij kwam terug met een bonte plastic bloem met een handvat eraan dat hij aan Lizza gaf. Ze moest het gewoon voor zich houden en niet schrikken als er dieren naar toe kwamen er zit nectar in legde hij uit. Net zo snel als hij was gekomen was hij ook weer weg en daar zaten ze dan met zijn tweeën.

Binnen een paar seconden kwam de eerste kolibrie en daarna een vlinder, voor dat ze er erg in hadden zaten de vogels en de vlinders op hun hoofd en op hun schouders en zochten ze naar een plekje op de bloem die Lizza vast had.

Sommige vogels waren wat brutaler dan de andere en probeerden zelfs de vlinders weg te jagen maar Ben ging rustig met zijn hand naar hen toe en duwde ze zachtjes weg. Terwijl hij zich zo naar Lizza boog om te zorgen dat niet alleen de brutaaltjes wat kregen keek Lizza op en drukte haar lippen zacht op de zijne.

Zijn hart sloeg over en hij dacht o god krijg ik nu hier tussen de vlinders en de vogels een zoen van het liefste meisje van de wereld. En zijn hersenen werkten nu op hoge toeren. Hij hoorde zichzelf bijna zeggen nu vraag het nu! En uit zijn mond kwamen de woorden “Lizza wil jij mijn vriendin zijn?” En zij antwoordde: “Ja, dat wil ik heel graag!” en kuste hem nog eens tussen alle vlinders door.

Wat een gevoel zei ze vlinders in mijn buik en tussen de vlinders met jou wat is dat mooi he. En Ben kon even niets meer zeggen. Hij was gewoon zielsgelukkig, ze ja had gezegd! Toen de bloem leeg was vertrokken de vogels en vlinders een voor een op zoek naar ander voedsel en bleven ze alleen op hun bankje achter.

Zullen we kijken waar de rest is gebleven dan kunnen we samen wat eten. Toen ze hand in hand bij de picknick tafel aankwamen was die al helemaal gedekt. De beide pa’s waren de koelboxen gaan halen met handige bolderwagens van het park en er was zo veel lekkers. Silvia straalde toen ze haar broer hand in hand zag lopen met Lizza en knikte en knipoogde naar hem. Wat had hij toch een super zus dacht Ben.

Ze aten een heerlijk lunch en er werd veel gelachen en gepraat en na de lunch werd er samen opgeruimd en spraken ze af nog een bezoek te brengen aan de souvenirwinkel voordat ze terug gingen naar de auto en op weg naar de camping gingen.

De tweeling kreeg allebei een knuffel. Richard koos een tijger en Glenn een giraf. Silvia kocht heel bescheiden een pen met flamingo’s erop en Ben kocht een ketting met een vlindertje eraan en stopte die snel in zijn broekzak. Lizza kocht een t-shirt met een print van kolibries en vlinders en met hun aankopen gingen ze terug naar de auto en weer op weg naar de camping.

Richard wilde bij Silvia zitten en Glenn wou in zijn eigen auto zitten en kroop tussen Ben en Lizza in. Ze waren nog niet lang op weg of Glenn sliep. Hij was omgekiept boven op Ben’s schoot en lag daar lekker te slapen.

Na een korte reis waren ze terug op de camping. Er was gelukkig weinig verkeer op de weg en ze besloten samen nog een lekkere duik te nemen. Ze spraken af bij de zee en inmiddels was ook Glenn weer fit na zijn slaapje. Toen ze met zijn drieën in de zee stonden floepte Silvia eruit tegen Ben “Heb je nu eindelijk gevraagd?”

Ja, zei Lizza en ik heb ja gezegd. Silvia was duidelijk heel erg blij voor hun twee ze sprong op en neer in het water en omhelsde eerst Ben en trok daarna ook Lizza naar zich toen en gaf haar spontaan een dikke knuffel. Moeders die net de zee in kwam lopen en het tafereel zag zei tegen Silvia "Hebben ze eindelijk verkering?" waarop die riep "Ja cool he!"

Ben sloeg zijn arm om Lizza heen blij dat het hoge woord eindelijk eruit was en hij gewoon aan heel de wereld kon laten zien hoe graag hij dit meisje zag. De rest van de dag waren ze niet bij elkaar weg te slaan. Ze zaten tot laat op het strand bij het kampvuur dat de beide pa’s samen met de campingeigenaar hadden gemaakt! Ze konden terugkijken op een geweldige dag! Het was dan ook al laat in de nacht en de sterren straalden al aan de hemel toen iedereen uiteindelijk zijn bed opzocht.

En Ben die kreeg zomaar een welterusten zoen van zijn vriendin!
8
Geschreven door Mrs Wood
Gepubliceerd op: 29 juli 2021
8
24
10

Comments

 • 30 juli
 • 0
erg leuk geschreven. Leuk verhaal om te volgen!!
 • 30 juli
0
 • 30 juli
 • 0
Leuk dat je het verhaal telkens vanuit iemand anders' gezichtspunt beschrijft.
 • 30 juli
0
 • 30 juli
 • 0
Goed geschreven!
 • 30 juli
0
 • 30 juli
 • 0
Goed geschreven!
 • 30 juli
0
 • 30 juli
 • 0
Telkens weer genieten geblazen Sophia!
0
Laad meer

Recente en relevant artikelen