Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Pasta met gerookte vis

Pasta met gerookte vis, een heerlijke combinatie samen met tomatensaus (Basis), Natuurlijk kun je ook een kant en klare saus nemen. Lang heb ik het gemeden, omdat ik dacht dat het niet echt smakelijk zou zijn. Maar niets is minder waar!

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 23 okt 2021
2
28
2
Je kun er gerookte makreel, forel of sardines voor gebruiken en de saus uitbreiden met: diepvries doperwtjes, plakjes olijf en kleine roosjes broccoli. Wees creatief en maak op die manier ook je restjes op.

Benodigdheden:

  • 350 gram pasta (elke soort)
  • 500 gram gerookte: makreel / forel / sardines (in stukken)
  • 2 eetlepels (olijf)-olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers (of minder - zonder zaadjes
  • 2 a 3 eetlepels (platte) peterselie)

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, pepers en na een paar minuten de knoflook*
  2. Voeg dan de pasta (basis)-saus) toe en laat 8 a 10 minuten pruttelen
  3. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking
  4. Voeg een paar eetlepels van het kookvocht* van de pasta (net voor die gaar is) toe aan de saus
  5. Giet de pasta af en voeg een scheutje olie* aan de pasta toe, roer door
  6. Schep de saus door de pasta en serveer met de vis erboven op (maak de vis warm in de magnetron)
  7. Strooi er wat peterselie over
* Bak knoflook nooit gelijk met de ui, als knoflook te lang bakt kan het bitter worden
* Een beetje kookvocht van de pasta bij de saus, geeft een smeuige, lekkere smaak
*Olie door de gare pasta voorkomt dat het gaat plakken, giet de pasta af en spoel niet na.
2
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 23 okt 2021
2
28
2

Comments

  • 30 okt
  • 1
Dat ziet er heel lekker uit, Trijnie.
1
  • 30 okt
  • 0
Is het ook, haha.
  • 30 okt
0

Recente en relevant artikelen