Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Pastasaus, maak het zelf!

Vaak is kant-en-klare pastasaus in de aanbieding, maar als je een overschot aan tomaten hebt is het natuurlijk heerlijk om zelf je pastasaus te maken en eventueel in te vriezen. Zo heb je altijd een portie achter de hand voor een snelle maaltijd.

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 23 okt 2021
2
76
1
Wat ook handig is: een voorraadje tomaten in blik, zoals: tomatenblokjes, gepelde tomaten en gezeefde tomaten. Zelf heb ik altijd een fles tomaten (groente) sap in de koelkast staan. Is een saus te dik, beetje tomatensap erbij en je saus (soep) krijgt meer smaak. De voorgaande producten kun je gebruiken voor: soep, saus, pizza, Mexicaans en stoofpotjes. De keuze is .....

Verse tomatensaus (basis)

Benodigdheden:

  • 500 gram tomaten (ontveld, in kleine blokjes) en-of gezeefde tomaten
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 a 2 eetlepels Olijfolie
  • Zout, peper (molen)
  • Italiaanse kruiden
  • 1 schepje suiker (optioneel)

Bereiding:

  1. Fruit de knoflook in de olijfolie
  2. Voeg de tomaten ( gezeefde) toe
  3. Op smaak brengen met zout, peper en Italiaanse kruiden (naar smaak) en suiker
  4. Laten pruttelen totdat de juiste dikte bereikt is.
2
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 23 okt 2021
2
76
1

Comments

  • 30 okt
  • 0
Leuk geschreven, Trijnie. Klinkt lekker.
  • 30 okt
0

Recente en relevant artikelen