Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Pizza focaccia met groente en mozzarella

Dit was een toevalstreffer. Een heerlijke kan ik verklappen.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 10 nov 2021
4
56
6
Pizza focaccia met groente en mozzarella
Pizza focaccia met groente en mozzarella

Uitprobeersel

Normaal gesproken ben ik niet van het kant-en-klare, behalve wanneer het om brood en -producten gaat. Bakken van brood, het gaat mij niet lukken. Ik heb het diverse keren geprobeerd, maar met matig succes. Daarom probeer ik regelmatig iets van de bakker of van de Lidl. Die laatste verkoopt tegenwoordig best goed 'vers'-gebakken brood.

Pizza zonder pizzabodem

Man en ik hadden zin in pizza. In onze woonplaats zit een geweldig Italiaans restaurant, maar coronatijd etc. Ik had geen pizzabodem in huis, dus ik verzon een list. In de Lidl had ik - daar komtie - kant en klare focaccia gekocht met mozzarella. Die leken mij uitermate geschikt als pizzabodem. En dat was nog waar ook.

Bomvol groenten

Ik had nog mediterraanse groenten in de koelkast en die heb ik eerst gegaard in de pan. De focaccia gebakken in de airfryer. Daarop de gare groente en daar op de mozzarella. En zo hebben we heerlijk zitten eten. De focaccia is ons niet tegengevallen. Je kan ook kiezen voor Turks brood. Maar de kaas en kruiden op de focaccia was in dit geval een extra smaakmaker.
Daarom probeer ik regelmatig iets van de bakker of van de Lidl.
Recept is voor 2 personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 groene paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 verpakking focaccia met mozzarella (Lidl - koelvak)
  • 2 bollen mozzarella
  • versgemalen peper
  • balsamico-stroop of granaatappelstroop

Zo bereid je het!
  • Verwarm de olie met wat water.
  • Pel de ui en snipper hem fijn. Doe in de pan.
  • Pel de knoflook, maak fijn of snij klein en doe bij de ui in de pan. Laat rustig gaan.
  • Strooi direct de gedroogde Italiaanse kruiden erover.
  • Was de paprika's. Verwijder de zaad en de -lijsten. Snijd in niet te kleine stukken. De groente mag nog wel wat herkenbaar zijn. Doe in de pan.
  • Was de aubergine. Snijd in blokjes, dan is het sneller gaar. Aubergine is lekkerder wanneer het goed gaar is. Doe in de pan en laat bakken en garen. Gaat het bakken te hard, doe er dan wat water bij.
  • Bak de focaccia in de Airfryer op 160°Celsius 8 minuten. Of volgens gebruiksaanwijzing in de oven.
  • Verdeel de warme focaccia over twee borden.
  • Verdeel de groenten erover.
  • Snij de mozzarella in plakken en leg op de groenten op de focaccia.
  • Maal er verse peper over.
  • Strooi de oregano erover.
  • Garneer af met balsamico-stroop of granaatappelstroop
  • En dan...AAN TAFEL!!



Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Scan de QR code voor meer ...
Kun je de QR code niet scannen. Geen probleem hieronder staat mijn naam. Klik daar op en je komt op mijn overzichtspagina.
4
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 10 nov 2021
4
56
6

Comments

  • 20 nov
  • 0
Dit ziet er echt super uit!
  • 20 nov
0
  • 17 nov
  • 0
Klinkt lekker en heel mooie kleurige foto, Elisabeth.
  • 17 nov
0
  • 14 nov
  • 1
Deze ziet er zoooooo smakelijk uit !
1
  • 15 nov
  • 0
Dank je wel!

  • 15 nov
0
  • 11 nov
  • 1
Hmmm, dat ziet er heerlijk uit! Ga ik onthouden.
1
  • 12 nov
  • 0
Dank je wel. Top! Gezellig om je hier te zien en te lezen. 😉
  • 12 nov
0

Recente en relevant artikelen