Uitprobeersel
Pizza zonder pizzabodem
Bomvol groenten
Daarom probeer ik regelmatig iets van de bakker of van de Lidl.
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 groene paprika
- 1 rode puntpaprika
- 1 aubergine
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 verpakking focaccia met mozzarella (Lidl - koelvak)
- 2 bollen mozzarella
- versgemalen peper
- balsamico-stroop of granaatappelstroop
- Verwarm de olie met wat water.
- Pel de ui en snipper hem fijn. Doe in de pan.
- Pel de knoflook, maak fijn of snij klein en doe bij de ui in de pan. Laat rustig gaan.
- Strooi direct de gedroogde Italiaanse kruiden erover.
- Was de paprika's. Verwijder de zaad en de -lijsten. Snijd in niet te kleine stukken. De groente mag nog wel wat herkenbaar zijn. Doe in de pan.
- Was de aubergine. Snijd in blokjes, dan is het sneller gaar. Aubergine is lekkerder wanneer het goed gaar is. Doe in de pan en laat bakken en garen. Gaat het bakken te hard, doe er dan wat water bij.
- Bak de focaccia in de Airfryer op 160°Celsius 8 minuten. Of volgens gebruiksaanwijzing in de oven.
- Verdeel de warme focaccia over twee borden.
- Verdeel de groenten erover.
- Snij de mozzarella in plakken en leg op de groenten op de focaccia.
- Maal er verse peper over.
- Strooi de oregano erover.
- Garneer af met balsamico-stroop of granaatappelstroop
- En dan...AAN TAFEL!!
Comments
- 20 nov
0- 17 nov
0- 14 nov
- Hide replies (1)
1- 15 nov
0- 11 nov
- Hide replies (1)
1- 12 nov
0