Polenta
Stijl van Capri
Polenta is maïsgries. Het is glutenvrij.
Recept is voor twee personen
- 500 milliliter water
- 85 gram polenta
- ½ eetlepel bouillonpoeder
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 4 cherrytomaatjes
- 10 bolletjes buffelmozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
- vers gemalen peper
- verse blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
- Breng het water voor de polenta aan de kook.
- Voeg de polenta toe.
- Voeg het bouillonpoeder toe. Blijf roeren en laat de polenta garen op getemperde hittebron.
- Als de polenta gaar - volgens voorschrift op de verpakking. Meng er dan de Parmezaanse kaas door.
- Spoel 4 taartvormpjes om. Of andere vormpjes en verdeel het polenta erover.
- Gladstrijken en laat afkoelen. (Dit kan ook een dag van tevoren)
- Laat de taartjes wat afkoelen voor je ze gaat aankleden.
- Was de tomaten en snijd in plakken. Leg op de polenta.
- Verdeel de mozzarella over de taartjes.
- Giet de olijfolie over de tomaten - mozzarella.
- Maal er naar smaak peper over.
- Verdeel de basilicum en de zonnebloempitten erover.
- En dan...AAN TAFEL!!!
Comments
- 18 aug
0- 16 aug
- Hide replies (1)
1- 17 aug
0- 16 aug
- Hide replies (1)
1- 16 aug
0- 15 aug
- Hide replies (1)
1- 16 aug
0- 15 aug
- Hide replies (1)
1- 16 aug
0