Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Polentataartje Caprese

Een heerlijk frisse Caprese. Althans in de stijl van Caprese.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 13 aug 2021
6
157
9
Polentataartje Caprese
Polentataartje Caprese

Polenta

Ken jij het al? Ik gebruik het regelmatig. In Italië werd het vroeger gezien als armelui-eten. Geen geld om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. Dan maar een bord polenta voor het slapen gaan. De buiken van de kinderen waren wel gevuld. Helaas niet gevoed. Polenta is maïsgries. Het is glutenvrij. Zelf kook ik regelmatig mee. Het smaakt nergens naar eerlijk gezegd. Dat vind ik ook wel weer een voordeel. Je kan het op smaak brengen zoals jij dat wilt.

Stijl van Capri

Waarom noem ik het in de stijl van Capri? De oorspronkelijke salade Caprese is bedacht op het eiland Capri. Het rood, wit en groen vind je ook terug in de Italiaanse vlag en ook op een pizza Margaritha. De eenvoud van deze salade is ook de kracht. De ingrediënten vullen elkaar aan qua smaak. Gebruik wel echte buffelmozzarella. Dat is de enige echte lekkere. Dit zijn mini-mozzarella-bollen van Galbani. Die zag ik in de Jumbo. Ik vind ze heerlijk.
Polenta is maïsgries. Het is glutenvrij.

Recept is voor twee personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 500 milliliter water
  • 85 gram polenta
  • ½ eetlepel bouillonpoeder
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 cherrytomaatjes
  • 10 bolletjes buffelmozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen peper
  • verse blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
Zo bereid je het!
  1. Breng het water voor de polenta aan de kook.
  2. Voeg de polenta toe.
  3. Voeg het bouillonpoeder toe. Blijf roeren en laat de polenta garen op getemperde hittebron.
  4. Als de polenta gaar - volgens voorschrift op de verpakking. Meng er dan de Parmezaanse kaas door.
  5. Spoel 4 taartvormpjes om. Of andere vormpjes en verdeel het polenta erover.
  6. Gladstrijken en laat afkoelen. (Dit kan ook een dag van tevoren)
  7. Laat de taartjes wat afkoelen voor je ze gaat aankleden.
  8. Was de tomaten en snijd in plakken. Leg op de polenta.
  9. Verdeel de mozzarella over de taartjes.
  10. Giet de olijfolie over de tomaten - mozzarella.
  11. Maal er naar smaak peper over.
  12. Verdeel de basilicum en de zonnebloempitten erover.
  13. En dan...AAN TAFEL!!!
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
ELISABETHSKITCHEN <<klik op mijn naam voor meer recepten.
6
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 13 aug 2021
6
157
9

Comments

  • 18 aug
  • 0
Nog nooit van gehoord maar het ziet er lekker uit!
  • 18 aug
0
  • 16 aug
  • 1
Nog nooit mee gewerkt... met die polenta. Ik moet nochtans vaak iets vrij van gluten op tafel toveren.
1
  • 17 aug
  • 0
Dan is polenta ideaal. Binnenkort een ander recept met polenta.
  • 17 aug
0
  • 16 aug
  • 1
Nog nooit polenta gemaakt, lijkt mij toch lekker!
1
  • 16 aug
  • 0
Het smaakt naar niks en dat vind ik een voordeel. Je kan het zelf op smaak brengen naar eigen inzicht.
  • 16 aug
0
  • 15 aug
  • 1
Klinkt lekker, Elisabeth, goed geschreven.
1
  • 16 aug
  • 0
Dank je wel!
  • 16 aug
0
  • 15 aug
  • 1
Genoten van je koffie Elisabeth, maar verwacht je bij mij ook eens op de koffieklets!
1
  • 16 aug
  • 0
Francois check je eigen artikelen zo nu en dan. Dan zie je wie er reageert en kan je eventueel antwoord geven wanneer iemand nog een vraag stelt.
  • 16 aug
0

Recente en relevant artikelen