Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Port Royal deel 14

Wanneer de aarde verzwelgt, echt volledig, geen kans biedend te ontsnappen, wat gebeurt er dan met het leven onder water?

Geschreven door Peerke van den Broek
Gepubliceerd op: 7 sep 2021
5
15
5
Foto van pixabay: thommas68
Foto van pixabay: thommas68

Wedergeboorte

Ja, haar armen, ze droegen een baby, een baby die onder water werd gevoed. Het kindje was terug gezwommen, op zoek naar haar moeder, op zoek naar voeding.
Natuurlijk was er meteen een beroep gedaan op het instinct van Fransisca, een moeder instinct dat niet te bedwingen viel.

Zonder aarzeling was ook zij het water ingelopen, voeding biedend aan een dochter, een dochter die maar half de hare was.
Ze voelde de verbinding, een verbinding die dieper ging dan het geven van haar melk. Haar kind, een onwerkelijk wezen, gaf haar gevoelens die ze voorheen niet kende. Een wereld aan verbinding ging voor haar open. Ze kreeg inzicht in zeeleven, in communicatie onder water. Ze voelde een rijkdom die ze, ondanks de weelde waar ze inmiddels in leefde, nooit had ervaren.

Dit, dit was de echte geboorte van zowel een moeder als haar dochter. Twee wezens die nooit meer hetzelfde zouden zijn.
Terwijl Peter dichterbij kwam, vertederd door de aanblik van moeder en dochter, verzachtten de trekken rond de mond van Fransisca.

Dit was hun kind, een vreemd wonder, een speling der natuur, eentje waar ze beiden van moesten houden.

In de loop van de drie volgende weken werden de andere twee kinderen geboren, ook meisjes, en ook deze beide dochters waren zo goed als levenloos bij de geboorte.
Ook hier greep Peter of een van de andere piraten in. Ook hier was een moment van verwarring, frustratie. Zelfs even de angst geen geschikte vis te vinden om een nieuwe verbinding aan te gaan.
Maar ook hier ontstond uiteindelijk een schepsel, een schepsel zoals wij dat vandaag de dag nog steeds kennen. Een zeemeermin.

Hoe vaak in de geschiedenis zouden er mensen of dieren geweest zijn, die achter deze methode zijn gekomen? Is dit de verklaring voor de centaur, de griffioen, de minotaurus of de hippogrief? En de piraten, waren dat de zombies, zoals we ze nu nog steeds kennen?
Maar zombies, dat zijn juist wezens die geen ziel hebben, terwijl hier juist het opnieuw verkrijgen van een ziel de sleutel tot herleven was.

Voorgaande delen:
https://artikel.nl/port-royal-deel--2389
https://artikel.nl/port-royal-deel--2485
https://artikel.nl/port-royal-deel--2536
5
Geschreven door Peerke van den Broek
Gepubliceerd op: 7 sep 2021
5
15
5

Comments

 • 9 sep
 • 0
Wat een bijzondere geboorte
 • 9 sep
0
 • 8 sep
 • 0
Weer even bij gelezen !
 • 8 sep
0
 • 8 sep
 • 1
Mooi geschreven. Zat wederom weer in je
1
 • 8 sep
 • 1
Weer een heel mooi deel!
 • 8 sep
1

Recente en relevant artikelen