Risottorijst
Hoe dan?
Rucola
Ik heb weleens gezien dat een Italiaanse kok op de televisie gezien die rijst helemaal niet roerde.
Recept is voor 2 personen.
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 135 gram risottorijst
- 1 borrelglaasje Sherry of witte wijn
- ± 400 milliliter heet water
- biologische groentebouillonpoeder genoeg voor de hoeveelheid heet water,
- 300 gram rucola
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel olie
- 1 verpakking met halloumi
- 100 milliliter crème fraîche
- vers geraspte kaas naar smaak
- vers gemalen peper naar smaak
- Pel de ui. Snipper hem zo fijn mogelijk.
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem.
- Doe de uisnippers er gelijk bij en laat de olie rustig warm worden.
- Zodra de ui lichtgekleurd is doe dan de rijst erbij.
- Wanneer alle korrels met olie omgeven zijn, blus dan af met de sherry of witte wijn.
- Blijf roeren in de pan. Zodra de alcohollucht weg is, blus dan af met het hete water. Ja gooi alles er in.
- Meng de groentebouillonpoeder erdoor en breng aan de kook.
- Wanneer het vocht kookt, stel dan een timer op 17 minuten en temper je hittebron.
- Roer in de tijd dat de rijst gaart, nog drie keer door de rijst. Hiermee voorkom je dat de rijst aan de bodem gaat vastzitten. En het zetmeel komt los. Wordt de rijst te droog, voeg dan nog wat vocht toe.
- Check wanneer de timer afloopt of je rijst gaar is en alle vocht heeft opgenomen.
- Was de rucola en snijd klein. Laat uitlekken.
- Was de tomaten en droog ze.
- Verwarm de eetlepel olie in een koekenpan.
- Snijd de halloumi in plakken en bak ze bruin in de hete olie.
- Klop de crème fraîche luchtig met een garde of mixer.
- Wanneer de rijst klaar is, schep dan de rucola, tomaten en opgeklopte crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zoveel kaas als jij lekker vind en de vers gemalen peper.
- Opdienen. De gebakken halloumi over de borden verdelen. Maal er eventueel nog wat peper over. Maar rasp er zeker nog wat kaas over.
- En dan... Aan tafel!
Comments
- 22 aug
- Hide replies (1)
1- 1 sep
0- 22 aug
- Hide replies (1)
1- 22 aug
0- 22 aug
- Hide replies (1)
1- 22 aug
0- 21 aug
- Hide replies (1)
1- 22 aug
0