Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Sabby en het Schelpenstrand

Te veel om te bevatten? (Hoofdstuk 5)

Geschreven door Mrs Wood
Gepubliceerd op: 24 aug 2021
8
24
8
Originele foto van Javardh (unsplash)
Originele foto van Javardh (unsplash)
“Dat kan haast niet, je verveelt je dood? Maar goed dan dat je hier bent!” Hij bukt zich en steekt zijn enorme gewei in het water en komt vervolgens snel omhoog en schud zijn hoofd. Een gedeelte van het mos vliegt weg en alle spinnenwebben zijn ook meteen verdwenen. “Ja ja, ik weet het nu wel. Begin ergens anders maar opnieuw, ik moet het ze telkens weer zeggen!” zegt hij terwijl hij lachend naar Sabby kijkt. “Ik wil geen spinnenwebben in mijn gewei, dat jeukt!” zegt hij terwijl hij naar zijn gewei wijst.

Noa was razend snel nog voordat zijn gewei het water raakte vloog ze weer rond en bleef rond hem hangen terwijl ze allerlei kleuren stof verspreide met haar vleugels!

Met rustige en weloverwogen stappen komt hij het water uit, Sabby kan haar ogen niet van hem afhouden. Zijn onderlijf is niet dat van een mens maar ook niet dat van een hert. Het lijkt wel op een hert maar alles is steviger en dikker en zijn roodbruine vacht die over zijn hele benen tot net onder zijn navel loopt fascineert Sabby.

“Mijn Naam is Gabono.” Zegt hij terwijl hij zijn hand reikt naar Sabby! “Leuk om kennis met je te maken.” Stamelt ze en omdat ze niet oplet waar ze loopt struikelt ze en valt ze zo in de armen van Gabono die haar zonder veel moeite opvangt.

Ik weet niet waar ik moet kijken en ik weet ook niet waar ik mijn handen moet neerzetten. Maar alles gaat zo snel als ik struikel en hij me opvangt raken mijn handen zijn borstkast en ruik ik zijn unieke woeste dierlijke geur en ik voel me verloren. Ik zou het liefst willen wegkruipen in zijn sterke armen en er willen slapen.

Maar Noa geeft me die kans niet. “Kom op, zet haar nu maar weer neer. We moeten samen gaan kijken waar Berre is gebleven! Ze is op zoek naar Gem of de Magiër die zullen vast verder kennis willen maken met Sabby.” Kletst ze er weer opgewonden op los.

Tot mijn grote spijt zet Gabono me terug op de grond en moet ik hem loslaten. Terwijl mijn vingers langzaam zijn lijf loslaten kijkt hij me in mijn ogen en glimlacht hij naar me! “Jij altijd met je gejaag, je zou het eens wat rustiger aan moeten doen dan zou je wat meer kunnen genieten van de kleine dingen in het leven Noa!”

Hij stapt voor ons uit het water uit en schudt nog eenmaal zijn gewei. Zijn vacht is al bijna droog en hij draait zich om naar Sabby. “Nu zullen we dan maar eens gaan kijken of we ze kunnen vinden?”

“Berre had wel duidelijk gezegd dat we bij de boomstam moesten wachten toen ze wegging.” Antwoord ik snel. Ik weet niet of ik op het moment zin heb om het hele bos door te lopen op zoek naar die Magiër.

Eerlijk gezegd ben ik daar nogal wat huiverig voor, een Magiër dat is toch zoiets als een tovenaar! En hoewel ik gefascineerd ben door het uiterlijk en de uitstraling van Gabono, geeft zijn verschijning me ook een raar gevoel! Elfjes en Magiërs en een Hertmens wat kan ik hier nog meer verwachten? Die gedachte maakt me onzeker en onrustig! Waar ben ik eigenlijk beland?

Maar ze vinden hen vrij snel zoals verwacht bij de opening in het bos waar ze eigenlijk met Noa had moeten wachten. Berre was er al en was een beetje geprikkeld dat Noa en Sabby weg waren gegaan. Maar toen ze Gabono zag veranderde haar humeur heel snel, ze vloog naar hem toe en lachte verlegen in haar hand terwijl ze om hem heen bleef vliegen. Het leek wel even alsof ze bloosde!

Gem begroette Sabby en stelde haar voor aan een indrukwekkend man met een lange grijze baard en een wolk van glinsterende mist om zich heen. Hoewel hij er mysterieus en geheimzinnig uitzag was Sabby niet bang voor hem! Ook hij reikte haar de hand en glimlachte vriendelijk naar haar!

“Sabby, we waren net op weg naar een dorpje hier aan de kust niet zo ver hier vandaan. Daar moeten we aan het werk om een goed onderkomen te bouwen voor een stel vrienden van ons! Heb je misschien zin om met ons mee te gaan?”

Sabby knikte en liet zich door de Magiër en Gem in de groep die inmiddels om hen heen stond meevoeren. Gabono liep ook mee. De elfjes vlogen vrolijk en opgewekt met hen mee! Een stukje verderop toen ze uit het bos kwamen voegde zich een sneeuwwitte eenhoorn zich bij hen. En Sabby die trok alleen haar wenkbrauwen op en dacht: “Ja natuurlijk, een eenhoorn wat anders!”

Ze hoefde niet ver voordat voor hen een dorpje opdoemde, er werd druk gewerkte en het lukte Sabby niet echt om gewoon achter de rest aan het dorp binnen te lopen. Vol verwondering en ook bewondering keek ze het dorp rond en vertraagde haar tempo. Er stond een reus en een trol die samen grote stapels hout aan het verplaatsen waren.

Ze zag Ronan en zwaaide even slapjes naar hem. Er liepen sterke mannen rond met kruiwagens vol met groen, iets dat op klimop leek. En ergens achteraan stond een draak die met zijn vuur een man hielp om ijzer goed te verhitten voordat de man het smeedde in de vorm die hij schijnbaar nodig had.

Sabby minderde nog meer haar vaart, liep steeds langzamer en stond tenslotte stil. Met grote ogen en open mond keek ze rond. Zoveel wezens waarvan ze alleen maar in sprookjesboeken had gelezen en waarvan ze dacht dat ze niet bestonden en zoveel dieren die thuis angstig zouden wegvluchten. Ze stonden hier samen met mensen in dit dorp om hier duidelijk samen aan iets te werken, iedereen op de manier die hij of zij kon!

Het was Gabono die de stil gevallen Sabby een arm om haar middel legde en Sabby hoorde hem nog net zeggen: “Gem, kom snel volgens mij wordt het haar allemaal een beetje te veel!”

Bevalt je dit verhaal en wil je meer van Sabby's avontuur lezen, je vind de andere delen via onderstaande linkjes:

8
Geschreven door Mrs Wood
Gepubliceerd op: 24 aug 2021
8
24
8

Comments

 • 2 sep
 • 0
bijzonder wezen om te ontmoeten zo
 • 2 sep
0
 • 26 aug
 • 0
Er gebeurt heel wat!
 • 26 aug
0
 • 24 aug
 • 1
Het lijkt wel een mix van een sprookje en een fantasy verhaal in de lijn van Harry Potter en zo.
 • 24 aug
1
 • 24 aug
 • 1
Hoe je die figuren er iedere keer bij fantaseert! geweldig!
 • 24 aug
1
 • 24 aug
 • 1
Prachtig geschreven
 • 24 aug
1
Laad meer

Recente en relevant artikelen