Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Schrijf het van je af en ontspan

Nu de dagen korter worden, het weer grijzer en corona nog een grote invloed heeft op het sociale leven, lijkt het wel of het humeur van iedereen om mij heen naar beneden snelt. Een van de meest effectieve dingen voor mij is pen en papier pakken en mijn gedachten op te schrijven.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 14 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
9
1
Afbeelding door Victoria Tronina via Unsplash
Nu de dagen korter worden, het weer grijzer en corona nog een grote invloed heeft op het sociale leven, lijkt het wel of het humeur van iedereen om mij heen naar beneden snelt. Zo ook bij mezelf. Deze quote vond ik laatst "So excited for my quarantine depression and my regular depression to meet my seasonal depression", ik vond hem zeer treffend ;) Van mezelf ben ik gevoelig voor winterdepressies en het corona-gedoe helpt niet om dingen positief te zien. Daarom weet ik dat er werk aan de winkel is. Een van de meest effectieve dingen voor mij is pen en papier pakken en mijn gedachten op te schrijven. 'Schrijven' vind ik zelf altijd breed. Ik heb vaak dat ik niet zo goed weet wat ik wil opschrijven, daarom deel ik enkele tips die voor mij goed werken.
  • Dankbaarheid bijhouden. Ik probeer elke dag op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Heel cliché, maar het werkt goed. Zelfs op baaldagen blijkt toch dat je een berichtje hebt gekregen van iemand, je een complimentje hebt ontvangen, of hebt geknald op je werk. Positieve gedachtes -> positief humeur :)
  • To do's. Niets ergers dan de hele dag bedenken wat je ook alweer moest doen. Ik schrijft het op (vaak digitaal) en vink het af. Heel rustgevend!
  • Een dagplanning maken. Dit doe ik vooral veel op vrije dagen die ik wel nuttig wil besteden. Ik ben er iets te goed in om erg lui te worden op vrije dagen. Door mijn dagen in te plannen krijg ik meer gedaan en ontspan ik beter erna.
  • Stel jezelf een vraag. Enkele inspirerende vragen die je jezelf kunt stellen: Wat zou vandaag geweldig maken? Is dat waar ik me nu druk over maak over een jaar nog steeds belangrijk? Wat wil ik vandaag loslaten, dat schrijf ik hier op. Ben ik aardig voor mezelf? Hoe zit ik vandaag in mijn vel?
  • Schrijf een brief aan iemand. Zelf heb ik in een situatie gezeten waarbij ik erg boos was op iemand die mij had gekwetst. Ik bleef erover balen en kon diegene niet vergeven. Nou had ik niet meer direct met diegene te maken, maar het bleef aan mij vreten. Ik heb toen een brief aan diegene geschreven. Deze brief heeft nooit iemand gezien, maar het bracht mij heel veel rust en vrede.
Veel van deze schrijfideeën doe ik maandelijks. Het einde van de maand probeer ik dingen los te laten en in het begin van de maand maak ik plannen. Het beoefenen van dankbaarheid is dagelijks echt een aanrader! Ik hoop dat je er iets aan hebt en je dagen blijer kan laten verlopen!

1
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 14 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
9
1

Comments

  • 12 juni
  • 0
Heel positief artikel. Graag gelezen.
  • 12 juni
0

Recente en relevant artikelen