Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Sparen voor een uitzet

Bestaat het nog, de tieners die met kortingsbonnen en spaaracties fanatiek aan het sparen zijn voor de zogenaamde uitzet. Waar moeders vroeger er soms voor zorgden dat er voor het geval je snel uit huis gaat al een stapel borden en wat bestek klaar staat, vroeg ik mij af of dat nu nog steeds gaande is.

Geschreven door Sjoukje
Geschreven op: 18 mei 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
37
0
Afbeelding door Christopher Sardegna via Unsplash
Bestaat het nog, de tieners die met kortingsbonnen en spaaracties fanatiek aan het sparen zijn voor de zogenaamde uitzet. Waar moeders vroeger er soms voor zorgden dat er voor het geval je snel uit huis gaat al een stapel borden en wat bestek klaar staat, vroeg ik mij af of dat nu nog steeds gaande is. Ikzelf heb het namelijk wel gedaan en alhoewel ik nog niet uit huis ben, dit ben ik wel voor een halfjaar geweest voor mijn destijdse stage aan de andere kant van het land, woon ik op het moment nog lekker bij mijn ouders thuis. Wat betekent, geld sparen en natuurlijk een stukje uitzet. En dan niet een bank, eettafel en stoelen. Maar meer de naar mijn idee handige kleine spulletjes zoals messen-sets, pannen, bestek, glazen, etc etc.

Het staat allemaal in dozen op zolder niet te verstoffen weliswaar maar netjes in dozen en ook genoteerd in Excel wat ik allemaal al heb en wat er nog moet komen. En denk vooral niet aan allemaal troep maar aan kwaliteit zoals Tefal en Ikea. Maar is dit wel verstandig om te doen. Of kan je beter alleen geld sparen en het tegen die tijd kopen, omdat je smaak misschien verandert, je iets koopt of huurt waar al een inboedel aanwezig is of dat je deze kan overnemen. Het is altijd wel een risico, maar ook een veilig gevoel, je bespaart vooral geld door mee te doen aan acties en natuurlijk spul voor je uitzet te vragen op bijvoorbeeld je verjaardag. Want zo zorg je er natuurlijk ook voor dat iedereen altijd een leuk kadootje kan bedenken, iets voor mijn uitzet, is genoeg inspiratie. Al helemaal als je precies weet wat je nog nodig hebt.

Maar wat heb je dan bijvoorbeeld allemaal nodig en wat is een beetje tijdloos? Nou er zijn genoeg lijsten op internet te vinden met spullen die je alvast kan sparen voor je inboedel. Hieronder alvast een beginnetje:

Aardappelschilmesjes
Afdruiprek
Bakspatel
Bekers
Beslagkom
Bestekset
Bierflesopener
Bierglazen
Blikopener
Bordenset
Broodrooster
Champagne/proseccoglazen
Cocktailglazen
Dessertbakjes
Dienblad
Eettafel
Eierdopjes
Frisglazen
Fruitschaal
Garde
Gebaksbordjes+vorkjes
Glazenonderzetters
Grill/tosti-apparaat
Handdoeken
Houten spatel
IJslepel
(Kaas)rasp Kaasschaaf
Keukenschort
Koekenpannen
Koelkast/vriezer
Koffiekopjes(+schoteltjes)
Koffielepeltjes
Kookwekker
Kurkentrekker
Maatbeker
Handmixer
Oven/magnetron
Ovenschaal
Ovenwanten
Pannen
Pannenlappen
Pannenlikker
Pannenonderleggers
Receptenboek
Schaar
Scherpe messenset
Snijplank
Soepkommen
Soeplepel
Springvorm taart (+quichevorm)
Stamppotstamper
Steelpannetje
Taartschep
Tafelkleed/placemats
Theezakjesbak + thee-ei
Theedoeken
Theeglazen

En zo zijn er nog veel meer lijstjes met daarin op materiaal voor in de badkamer en huiskamer. Zoek vooral even op internet naar alle lijstjes en maak er een die voor jou passend is, tijdloos en nuttig. Zodat het sparen makkelijk gaat en ook leuk wordt, want kijk eens hoeveel je snel en makkelijk alvast bij elkaar kan sparen! Spaarze!
0
Geschreven door Sjoukje
Geschreven op: 18 mei 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
37
0

Recente en relevant artikelen