Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Sprookjesachtig Český Krumlov

De middeleeuwse stad Český Krumlov ligt in Tsjechië in de regio Zuid-Bohemen. 180 kilometer van hoofdstad Praag. Sinds 1992 staat het sprookjesachtig stadje Český Krumlov op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 30 aug 2021
4
72
2
Afbeelding door Mike Swigunski via Unsplash
De oude binnenstad met zijn romantische straten en gerenoveerde middeleeuwse huizen maakt het heerlijk flaneren. Český Krumlov vind haar oorsprong in de 13e eeuw na Christus. Een extra dimensie vormt rivier de Vltava. Deze rivier kronkelt door het centrum van Český Krumlov. In de zomer wordt rivier de Vltava druk bezocht door kanoërs. Erg leuk is om zelf hier een kano/ kajak te huren en het stadje vanaf het water te bewonderen. Er is een overvloed aan restaurantjes. Zo ook met uitzicht over het water. Een Tsjechisch pilsje mag uiteraard niet ontbreken.
Afbeelding door Drew Dau via Unsplash

Krumlov kasteel

Zorg ervoor dat je de binnenkant van dit prachtige kasteel ziet dat je de Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad. Wandel eens door de binnenplaatsen van het kasteel richting de mantelbrug en zie hoe sprookjesachtig het hier is. . De meest kenmerkende elementen van het kasteel zijn de burchttoren, de Mantelbrug die voorzien is van arcaden over verschillende niveau’s en het prachtige uit de 18e eeuw stammende kasteeltheater. Dit barokke theater is geopend dagelijks in de maanden mei tot en met oktober.
Foto: Hilda Eeuwes
Foto: Hilda Eeuwes

Vítejte ~ Welkom in Český Krumlov

4
Geschreven door Hilda Eeuwes
Gepubliceerd op: 30 aug 2021
4
72
2

Comments

  • 1 sep
  • 1
Hongarije wordt alsmaar boeiender, mooier en lekkerder!
  • 1 sep
1
  • 31 aug
  • 2
Ziet er inderdaad heel mooi uit. Leuk geschreven, Hilda.
  • 31 aug
2

Recente en relevant artikelen