Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Suffe hobby's heruitgevonden

Midden in de tweede coronagolf neem ik de tijd om eens terug te blikken op de eerste. Het leek of iedereen zo enorm moest wennen aan de vele uren vrije tijd die opeens beschikbaar waren dat die hoe dan ook ingevuld moest worden. De corona-hobby's kwamen boven tafel: puzzelen, wandelen, vissen, kruidentuintjes, haken en zelfs breien kwamen na jaren weer helemaal terug.

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 1 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0
Afbeelding door Hello I'm Nik via Unsplash
Midden in de tweede coronagolf neem ik de tijd om eens terug te blikken op de eerste. Het leek of iedereen zo enorm moest wennen aan de vele uren vrije tijd die opeens beschikbaar waren (voor de meesten dan) dat die hoe dan ook ingevuld moest worden. De corona-hobby's kwamen boven tafel: puzzelen, wandelen, vissen, kruidentuintjes, haken en zelfs breien kwamen na jaren weer helemaal terug. Ik heb hier ook hard aan meegedaan met mijn kruidentuin, puzzels en kruiswoordpuzzels. En nu ligt in golf 2 weer een puzzel op tafel. En eerlijk? Ik vind het af en toe heerlijk. Het heeft iets knulligs en daardoor fijns, toch?

Vierkante ogen en puzzels

Al zijn Netflix, games en social media fijne manieren om tijd door te brengen, het verveelt op een gegeven moment toch. Daarnaast zat ik elke dag uren achter mijn laptop voor mijn werk, zonder echte gesprekken waarbij je even van het scherm af was. Dat eindeloze zoom, Whatsapp bellen, Teams, Skype en Facetime (ja ik heb ze volgens mij allemaal gebruikt), zorgt bij mij voor vierkante oogjes en veel vermoeidheid. Daarom besteedde ik mijn avonden bijna compleet beeldscherm-loos. Zelf ben ik vooral fan van Jan van Haasteren puzzels. Mij zul je niet gauw aantreffen met een puzzel van een hond of iets dergelijks, dat vind ik echt te moeilijk en dan is mijn geduld heel snel op ;) Ook Wasgij puzzels kan ik waarderen. Ofwel: gooi er wat humor in en ik ben blij!

Buiten

Afgelopen voorjaar was het weer ook heerlijk en was ik dan ook veel buiten te vinden. Ik kwam zoveel mensen tegen in het park en op de dijken (hoewel ik blij ben naar een stad te gaan verhuizen, heeft een dorp ook veel voordelen). Iedereen groette elkaar en leek ondanks de crisis gelukkig in die buitenlucht met hun dierbaren. En dat is toch wel iets wat ik deze tweede (bijna) lockdown mis. Het weer helpt zeker niet mee, maar ook de mensen zijn er klaar mee. Er is veel gemopper op elkaar over het houden aan de covid-regels, wat de sfeer niet ten goede komt. Toch schop ik mezelf zo vaak mogelijk naar buiten: dan maar de goede effecten van de natuur opsnuiven!
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 1 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
10
0

Recente en relevant artikelen