Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Terug in vorm voor de zomer

De zomer staat bijna weer voor de deur. Nog maar twee maanden, voordat we weer in onze bikini's op het strand kunnen liggen. Genieten van de zon, de zee en een heerlijke cocktail. Maar wat doe als je je schaamt voor je coronakilo's?

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 31 mei 2021
6
43
4
Afbeelding door Angelo Pantazis via Unsplash
Geen zorgen. Wat je ook doet, voel je goed! Want je hoeft geen slank figuur te hebben om met je bikini op het strand te liggen. Mocht je toch in vorm willen zijn voor de aankomende zomer, dan heb ik een paar tips voor je. Tip 1 Water, de rest komt later Water drinken kan een moeilijke taak zijn als je er niet gewend aan bent. Daarvoor bestaan apps die je eraan herinneren om een glas water te nuttigen. Water is niet alleen goed om uitdroging tegen te gaan, maar het helpt ook bij het verteren van je voedsel en het reinigt je lichaam van gifstoffen. Vergeet daarom geen water te drinken. Ik probeer om het uur een glas te drinken, waardoor ik ook vaak naar het toilet moet. Tip 2 Snoep gezond, eet… komkommer? Het is ondertussen al bekend dat groenten en fruit gezonde tussendoortjes zijn. Een stukje watermeloen, een radijsje en een plakje komkommer zijn dus niet erg om als tussendoortje te nemen. Maar, waarom benoem ik juist dit voedsel? Ik geef deze voorbeelden omdat deze voedingswaren veel wateren vezels bevatten en dit zorgt ervoor dat je sneller vol zit. Ze zijn ook super lekker en vaak in de aanbieding, wanneer de zomer periode eraan komt.
Tip 3 Dagelijkse oefeningen Ik hoor je al denken. Elke dag naar de sportschool? Hier heb ik geen tijd voor! Geen probleem, want er zijn veel apps die je dagelijkse oefeningen geven die je gewoon thuis kunt doen. De oefeningen zijn makkelijk, goed uitgelegd en je hebt er geen dure apparaten voor nodig. Ik doe deze oefeningen gewoon thuis in mijn badkamer.
De voordelen van dagelijkse beweging Er zijn ook heel veel voordelen die jou kunnen overtuigen om deze oefeningen dagelijks te doen. Hier ben ik achter gekomen toen ik eraan begon en ze zorgen ervoor dat ik het volhoud. Voordeel 1: goed humeur Na de work-out ben ik blij dat ik het weer een dag heb volgehouden. Mijn hart gaat te keer en ik ben even buiten adem, maar ik voel mij ook zeer gelukkig. Allerlei hormonen razen namelijk door mijn lijf, waaronder gelukshormonen die mij een zalig gevoel bezorgen.
Voordeel 2: meteen wakker Ben je nog niet helemaal wakker en gefocust? Dan is een work-out een snelle manier om wakker te worden. Je hart slaat snel en hierdoor raast je bloed door je lichaam naar je hersenen. Goedemorgen! Voordeel 3: goede stoelgang Na je lange nachtrust werken je darmen traag. Dit kan vervelend zijn met name als je, zoals mij, prikkelbaar darm syndroom hebt. Verstopping is voor mij geen verrassing meer, maar sinds ik begonnen ben met deze dagelijkse oefeningen loopt mijn stoelgang vlotter en ga ik bijna om de dag! Natuurlijk mag je jezelf dan ook eens verwennen met een iets minder gezonde snack. Want zelf geniet ik ‘s avonds wel eens van een film met een lekker zout chipje.
6
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Gepubliceerd op: 31 mei 2021
6
43
4

Comments

 • 5 juni
 • 0
Ik ben ook meer alert nadat ik getraind heb.
 • 5 juni
0
 • 5 juni
 • 0
Leuke blog, en inderdaad zelfs als man heb ik last van die coronakilo's. In alle geval iedere dag met mijn hond gaan wandelen. Goeie tips

 • 5 juni
0
 • 4 juni
 • 0
Jaaa wil ook weer in bikini ,ik begin maar alvast met het water drinken.
 • 4 juni
0
 • 1 juni
 • 0
Interessant artikel, bedankt
 • 1 juni
0

Recente en relevant artikelen