Deze curry is makkelijk en lekker.
- Kip-(dij)-filet, blokjes – 300 gram
- Broccoli, roosjes – 300 gram
- Peultjes, stukjes – 75 gram
- Ui – stukjes – 1 stuk
- Courgette, blokjes – 1 stuk
- Paprika, blokjes – 1 rode
- Gemberpoeder– naar smaak
- Cayennepeper – naar smaak
- Olijf-wokolie – 1 a 2 eetlepes
- Kookroom (light) – 250 ml
- Groente-kippenbouillon – 250 ml
- Rode currypasta – 2 a 3 theelepels
- Maak de groenten schoon en snijd ze (zie boven).
- Strooi wat zout, Cayennepeper en Gemberpoeder over de blokjes kipfilet en verhit de olie in de wok. Bak de kipblokjes bruin en krokant, schep ze op een bord.
- Roer de currypasta door het bakvet (voeg zo nodig nog wat olie toe). Voeg alle groenten toe en roerbak op hoog vuur een paar minuten.
- Voeg de bouillon en de kookroom toe, breng aan de kook en draai de pit laag, kook voor ongeveer 6 a 10 minuten ( wat je zelf lekker vindt).
- Schep de kip door de curry en verwarm deze nog even mee.
Wat is jouw favoriete curry?
Comments
- 3 okt
0- 1 sep
1- 3 aug
1- 30 juli
1- 29 juli
1