Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Tijdsverschil Nederland - Japan, wanneer worden de Olympische Spelen 2021 in Tokio uitgezonden op tv?

De Olympische Zomerspelen van 2021 worden gehouden in Japan. Het tijdsverschil met Japan is aanzienlijk, waardoor de meeste Olympische wedstrijden niet overdag te zien zijn op de Nederlandse tv.

Geschreven door Sport Verteller
Gepubliceerd op: 17 juli 2021
3
302
4

Licht en donker

De aarde draait om de zon en daardoor is er een verschil in licht en donker. Overigens staat het verschil in licht en donker los van dat de aarde om de zon draait. Licht en donker heeft immers te maken met dat de aarde om haar eigen as draait. De aarde draait in 24 uur dus 1 rondje om de zon. Doordat de aarde om de zon draait ontstaan er de seizoenen. Zo draait de aarde in de winter een beetje verder van de zon af dan in de zomer. De hele cyclus dat de aarde om de zon draait duurt weer 365*24 uur en voor de afronding is een schrikkeljaar ingebouwd.


Tijdszones

Het gevolg van het draaien van de aarde om de zon is dat er in de wereld verschillende tijdzones zijn. De aarde is daarom opgedeeld in verschillende tijdzones. Tijdzones die in een gebied op aarde dezelfde tijd heeft. Het ontstaan van een tijdzone is tot stand gekomen door het eeuwenlang meten van de tijd en de daarmee samenhangende ontwikkeling om de tijd te kunnen meten. De wens om een uniforme tijdsweergave werd ook beïnvloed door de ontwikkelingen in het spoorvervoer. Tot de invoering van een veralgemeende tijd, werd per plaats een lokale tijd aangehouden. De lokale tijd was voor de invoering van een veralgemeende tijd gebaseerd op de gemiddelde lokale 12.00 uur tijd. Nu wordt de tijd in een bepaalde tijdzone aangegeven als het tijdverschil van de zone met Coordinated Universal Time (UTC). UTC is nagenoeg hetzelfde als de Greenwich Mean Time(GMT).

Tijdzone Nederland

Nederland valt tijdens de wintertijd in tijdzone UTC + 1 uur en tijdens de zomertijd in tijdzonde UTC + 2 uur.


Tijdzone Japan
Japan valt in de tijdszone UTC + 9. In Japan kennen ze geen zomertijd, waardoor het tijdsverschil met Nederland tijdens onze zomertijd 7 uur is en tijdens onze wintertijd 8 uur.

Tijdsverschil Olympische Zomerspelen

De Olympische Zomerspelen van 2021 worden gehouden in Tokio. Aangezien we tijdens de Olympische Zomerspelen te maken hebben met de zomertijd is het tijdsverschil tussen Nederland en Tokio zeven uur. In Tokio is het daarom zeven uur later dan in Nederland. De meeste wedstrijden zullen dan ook tijdens de nachtelijke uren en in de vroege ochtend op de Nederlandse tv worden uitgezonden.
3
Geschreven door Sport Verteller
Gepubliceerd op: 17 juli 2021
3
302
4

Comments

  • 17 juli
  • 1
Interessant! Handig om te weten.
1
  • 18 juli
  • 0
Graag gedaan.
  • 18 juli
0
  • 17 juli
  • 1
Dat zal natuurlijk een probleem geven, maar echte sportliefhebbers zullen toch rechtstreeks kijken denk ik.
1
  • 18 juli
  • 0
Ik denk het wel en natuurlijk zullen er overdag veel samenvattingen zijn.
  • 18 juli
0

Recente en relevant artikelen