Tomatensoep met Balletjes en Groenten
Benodigdheden:
- 500 gram tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 250 gram gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde basilicum of tijm
- Blaadje laurier
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- Handje fijngesneden selderij, peterselie of bieslook
- Peper, zout
- Half bouillonblokje (weglaten bij zoutarm dieet)
- 1 liter kokend water (of vers getrokken bouillon)
- 250 gram gehaktballetjes (van rundergehakt, half om half of kipgehakt)
- 200 gram soepgroenten
- Boter of olie
Bereiding:
- Verwarm wat boter of olie in een pan en fruit eerst de ui aan, voeg daarna de knoflook toe en fruit mee.
- Als ze glazig zijn, voeg dan de tomaten toe en bak ze gaar, voeg dan de gezeefde tomaten en de puree toe en bak alles even mee*. Voeg peper, zout en de kruiden (behalve de verse groene kruiden) toe en pureer de saus.
- Bak de gehaktballetjes in een andere pan even aan (in weinig boter) en warm ze zachtjes door totdat ze gaar en bruin zijn.
- Schenk 1 liter kokend water bij de tomatensaus en voeg de gehaktballetjes toe aan de soep.
- Voeg de soepgroenten toe met het bouillonblokje en voeg een handje groene kruiden toe.
- Verhit de soep nog 5 minuten, zodat ze door en door warm is.
Comments
- 14 sep
1- 12 sep
- Hide replies (1)
2- 12 sep
0