Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Tomatensoep met mascarpone

Dit is een fijn recept van tomatensoep met romige mascarpone, erg lekker en niet moeilijk om te maken. Fijn voor een doordeweekse dag als je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan of snel iets op tafel moet zetten. Je kunt er wat vermicelli aan toevoegen, maar dat hoeft niet. Serveer het met brood.

Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 11 sep 2021
4
34
5
Tomatensoep met mascarpone
Tomatensoep met mascarpone
Benodigdheden:
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 1/2 kilo tomaten -  ontveld en in blokjes
  • 1 kleine ui - gesnipperd
  • 1 a 2 tenen knoflook - fijn gesneden
  • 1 liter water
  • 1 / 3 bouillonblok (vlees / groente / kip)
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 a 100 gram rode pesto
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel: tijm, oregano, basilicum (naar smaak)
  • zout en zwarte peper (uit de molen)
  • Vermicelli (optioneel)
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui met de knoflook ca. 2 minuten zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree en na een paar minuten de tomaten toe en laat alles ca. 5 minuten smoren.
  2. voeg dan de bouillonblokjes, kruiden en het water toe en laat alles 10 a 15 minuten pruttelen.
  3. Voeg daarna de mascarpone toe en pureer met de staafmixer. (je kunt de soep nog zeven, maar hoeft niet)
  4. Voeg de helft van de pest toe en warm de soep al roerend nog 3 a 4 minuten door
  5. Breng de soep op smaak met peper, zout, en eventueel nog wat van de kruiden (proeven)
  6. Verdeel over borden / kommen en "slinger" de rest van de pesto door de soep
Zie ook: Tomatensoep
Eet smakelijk
4
Geschreven door Trijnie Avontuur
Gepubliceerd op: 11 sep 2021
4
34
5

Comments

  • 14 sep
  • 1
Lekker, ga ik zeker proberen!
  • 14 sep
1
  • 12 sep
  • 2
Ik gebruik ook vaak mascarpone, in ovenschotels, in sauzen, zelfs om groenten net dat tikkeltje extra te geven. Altijd lekker.
2
  • 12 sep
  • 2
Ziet er weer een leuk recept,
2

Recente en relevant artikelen