- 1 blikje tomatenpuree
- 1 1/2 kilo tomaten - ontveld en in blokjes
- 1 kleine ui - gesnipperd
- 1 a 2 tenen knoflook - fijn gesneden
- 1 liter water
- 1 / 3 bouillonblok (vlees / groente / kip)
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 a 100 gram rode pesto
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel: tijm, oregano, basilicum (naar smaak)
- zout en zwarte peper (uit de molen)
- Vermicelli (optioneel)
- Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui met de knoflook ca. 2 minuten zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree en na een paar minuten de tomaten toe en laat alles ca. 5 minuten smoren.
- voeg dan de bouillonblokjes, kruiden en het water toe en laat alles 10 a 15 minuten pruttelen.
- Voeg daarna de mascarpone toe en pureer met de staafmixer. (je kunt de soep nog zeven, maar hoeft niet)
- Voeg de helft van de pest toe en warm de soep al roerend nog 3 a 4 minuten door
- Breng de soep op smaak met peper, zout, en eventueel nog wat van de kruiden (proeven)
- Verdeel over borden / kommen en "slinger" de rest van de pesto door de soep
Eet smakelijk
Comments
- 22 sep
0- 14 sep
1- 12 sep
- Hide replies (1)
2- 12 sep
0- 12 sep
- Hide replies (1)
2- 12 sep
0