Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Tower of Terror om de hoek

Attractie of toch studentencomplex?

Geschreven door Chantal Louise
Geschreven op: 6 juni 2021
Gepubliceerd op: 27 aug 2021
7
35
8
Afbeelding door Eleanor Styles via Unsplash

Nieuwe woontoren

Aan de rand van onze wijk werd een appartementencomplex gebouwd. Het was ooit een wild begroeid stukje land aan de rand van de snelweg. Zo tussen de locatie van de puppycursus en het fietspad in. Sinds het najaar werden wij vrolijk gewekt door allerlei bouwgeluiden. Nou ja, vrolijk. De eerste weken heb ik constant gedacht dat er iemand om 7 uur ‘s ochtends in de achtertuin vol overgave stond te tennissen. Het bleek een geluid te zijn van de hijskraan. Daar klepperde iets. Nu kon ik de neiging gelukkig onderdrukken om luidkeels uit mijn raam “ hey, kap eens effe met dat tennissen op dit tijdstip!” te schreeuwen, want dan had ik mezelf wel laten kennen ten overstaan van de hele buurt. Al moet ik zeggen dat ik dit soort dingen dan wel mag denken, maar nooit durf uit te voeren.
Maar goed, wat maakte dit bouwproject dan wel leuk genoeg om wreed voor te worden gewekt op de doordeweekse ochtend?

Met een tekort aan huisvesting, in een studentenstad, is besloten deze plek om te toveren tot een woonwalhalla voor jongeren. Er komen 150 studenten units en 135 appartementen. En dat allemaal bovenop een gezamenlijke ruimte, een ondergrondse garage en fietsenstalling. Om plaats te maken voor al dat moois, werd er dus een toren gebouwd van 17 verdiepingen. En tijdens de bouw van de toren leek het wel een hele speciale toren te worden. Hij deed mij namelijk van een afstandje best wel denken aan de Tower of Terror. Daarmee doel ik niet op onze gezellige ochtendroutine.

De attractie

De Tower of Terror is een vrije val attractie in het Walt Disney Studios park in Disneyland Resort Parijs. Daarnaast is deze versie ook nog te zien in Walt Disney World. Het is gebaseerd op een Amerikaanse televisieserie. De attractie speelt zich af in het Hollywood Tower Hotel dat er sinds oktober 1939 stoffig en verlaten bij staat. In dat jaar van verschrikkelijke rampspoed werden na een blikseminslag in de lift, vijf gasten getransporteerd naar The Twilight Zone. De attractie bootst een helse rit in de liftschacht na. Na de pre-show, waar de griezelige stemming er al goed wordt ingebracht, word je eerst rustig naar boven gebracht. Hier kun je van het mooie uitzicht genieten. De luiken gaan open en je kijkt sereen uit over het pretpark... Totdat je zoveel verdiepingen naar beneden stort. En die beweging herhaalt zich random een aantal keren. Ik heb er nog niet in gedurfd, deze attractie. Maar ik vind het altijd wel leuk om naar te kijken. Je hoort al het gelach, gegil en de muziek. De sfeer en thematisering is gewoon erg goed. Het blijft toch een Disney attractie. Ik sta ook altijd graag op mijn post bij de uitgang om te kijken naar de verschillende reacties van de mensen als ze eruit komen. De adrenaline die dan vrij komt, prachtig.

A.k.a. the Hollywood Tower Hotel

En nu rees er dus een dergelijke toren op, aan de rand van mijn wijk. Als ik de straat uitliep, zag ik hem al dreigend aan de hemel staan. Naarmate de bouw vorderde was er steeds minder licht. De sfeer was er dus al. Zeker met de bewolking en regen van de wintermaanden die dit jaar wel heel lang duurden. Een beetje mist misstond ook absoluut niet. Concept art liet al zien dat zelfs de kleurstelling van het gebouw zo’n beetje gelijk was aan het Hollywood Tower Hotel. Kon niet missen. Dus ik maakte mezelf al voorstellingen van wat ik allemaal in de toekomst zou gaan zien en horen als ik daar langs zou fietsen, onderweg naar de sportschool of supermarkt.

Dat de studenten dan bijvoorbeeld in zo’n lift naar het washok beneden moeten. Student + wasmand in vrije val op en neer, die vuile was door de hele lift heen. Verdwaalde sokken vliegen vanuit de open luiken zo om je oren. Ik denk dat ze dan ook entree kunnen gaan heffen. Een studentenkamer en bijbaantje ineen. Lijkt mij ideaal. Geheel in stijl dan wel he, met zo’n rood piccolo pak en bijpassend hoedje. Entertainment voor de hele buurt. Dat is een stuk leuker om ‘s ochtends van wakker te worden. Studeren wordt misschien wel lastig met al die commotie. Omwonenden zullen er ook wat minder van zijn gecharmeerd. Maar het idee, dat is toch gaaf!

Inmiddels is de bouw zo goed als af. De eerste studenten zullen hun intrek gaan nemen met het collegejaar voor de deur. De toren lijkt eigenlijk alleen nog maar met heel veel fantasie op de Tower of Terror. Al zal ik elke keer als ik er langs fiets toch een beetje glimlachen. Volgens mij is er al een naam bedacht voor het complex. Zou toch wel leuk zijn als op een bordje boven de ingang “a.k.a. the Hollywood Tower Hotel” komt te staan. Gewoon, voor de lol.

Vroeg in aanbouw
Vroeg in aanbouw
Ben jij weleens in de Tower of Terror geweest?

Ik ontvang graag jouw opbouwende feedback op mijn geschreven artikelen. Dat kan hieronder via een comment of op een andere manier. Ik schrijf om te leren en mijzelf hierin te ontwikkelen. Jouw reactie kan mij hierbij helpen. Dankjewel.

Pin jij mee op ons Pinterest groepsbord voor meer zichtbaarheid van je artikelen?
7
Geschreven door Chantal Louise
Geschreven op: 6 juni 2021
Gepubliceerd op: 27 aug 2021
7
35
8

Comments

 • 5 sep
 • 0
Fijn artikel.
 • 5 sep
0
 • 29 aug
 • 2
Interessant...
 • 29 aug
2
 • 28 aug
 • 2
Heel leuk geschreven, alleen ga ik voor geen goud in zo'n attractie. Ik ben daar nogal een schijterd in. Je schrijft vlot waardoor je het verhaal lekker weg leest.
2
 • 28 aug
 • 1
Ik ben ook niet zo dapper, maar ben inmiddels zo’n doorgewinterde pretparkganger dat ik ook heel graag naar de attracties en thematisering kijk. Dankjewel Adriana!
 • 28 aug
1
 • 28 aug
 • 2
Haha lijkt me tof! Ik ben er echter nog nooit in geweest. Ik heb geen tips voor je, alhoewel... Ga zeker zo door met schrijven! De opmaak van je artikelen zijn tof en ik ben een fan van je schrijfstijl!
2
 • 28 aug
 • 0
Ik word helaas al duizelig op een krant, maar heel soms denk ik eraan om deze eens te proberen. Dankjewel Noa!
 • 28 aug
0
 • 28 aug
 • 2
Ik ben er nog nooit in geweest, maar als ik er ooit ben staat het zeker op mijn lijstje. Leuk geschreven, Chantal Louise.
2
 • 28 aug
 • 0
Wie weet Rudi, bedankt voor je leuke reactie
 • 28 aug
0

Recente en relevant artikelen