Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Tricks voor de telefoon

Bijna iedereen heeft er vandaag de dag wel één of misschien zelfs twee. Het is onmisbaar geworden in de samenleving, en we zitten er dagelijks veel meer op dan eigenlijk goed voor ons is.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 23 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
12
0
Afbeelding door Rodion Kutsaev via Unsplash
De mobiele telefoon of hoe ik het noem... mijn rechterhand accessoire.
Of die van jou nu dik, dun, groot of klein is, met deze tips wordt jouw telefoon gebruik toch een stukje beter.

Trage telefoon?

Van het openen van apps tot het wachten op het verschijnen van het toetsenbord. Niemand vindt het leuk om op hun telefoon te moeten wachten. Het is tenslotte de eenentwintigste eeuw voor iets, en alles zal nu vlotter moeten verlopen. Deze tips zullen je ongetwijfeld een beetje kunnen helpen met dit probleem.


Schakel je telefoon regelmatig aan en uit
Niemand wil overwerken dus waarom zou je telefoon dit wel graag willen? Dit zorgt voor oververhitting en kan ook zorgen voor schade in de batterij. Daarom schakel ik mijn telefoon elke avond uit, en ook wanneer ik hem niet zal gebruiken bijvoorbeeld in de bioscoop of als die in het kluisje op mijn werk ligt.

De gratis app CC cleaner
CC cleaner is een gratis app in de Google Playstore die ervoor zorgt dat je geen onnodige bestanden blijft houden op je telefoon. Zoals lege mappen, de cookies van de sites die je hebt bezocht, en nog meer niet belangrijke files die ruimte innemen. CC cleaner heeft in zijn basis instellingen staan dat hij niet foto’s, filmpjes of andere apps zal verwijderen.

Verwijder GIF’S en foto’s die onbelangrijks zijn
Via Whatsapp, Messenger of Instagram stuur ik bijna elke dag GIF bestanden of Memes om mijn vrienden te laten lachen. Wanneer je vrienden dan terug reageren in de vorm van GIF’S, stickers, of foto’s slaan deze zich vaak zonder te vragen op in je telefoon. Deze bestanden stapelen zich dan op waardoor je telefoon elke dag een beetje trager wordt.

Meer veiligheid tegen schade?

Een telefoon kopen is een zeer kostelijk iets. Daarom is het beter dat je je telefoon beschermt voor eventuele schade. Of het nu ter bescherming is tegen krassen, strepen of sterretjes is, een hoesje komt altijd van pas. Want niemand houdt van het gevoel om zijn hart vast te moeten houden en een schietgebedje te doen, om vervolgens erachter te komen dat er weer een mooie barst in je scherm is bijgekomen.


Een telefoon hoesje kan de het meeste van de klap opvangen, mocht die op de grond terecht komen. Deze hoesjes zijn er in verschillende uitgaven, de beste vind ik het hoesje met de flap en de snede waar je je pasjes in kwijt kan. Op deze manier hoef ik alleen mijn telefoon mee te nemen, als ik een keer snel naar de winkel moet. In de snedes van het telefoonhoesje kan je namelijk je ID en je bankpas kwijt.

Glazen bescherming

Een speciaal op maat gesneden stuk glas met een plakkant die je bovenop je normale telefoonscherm moet plakken. Dit plakken moet heel zorgvuldig en rustig gebeuren, omdat je anders luchtbubbels onder je glazen bescherming krijgt. Mocht je telefoon nu uit je handen glippen, dan komt er een barst in de vervangbare glazen bescherming, in plaats van je peperdure telefoon scherm.

Ongelukjes gebeuren

Je gaat het bijna niet tegen, want ongelukjes gebeuren nu eenmaal. En mocht het binnenhuis gebeuren, dan kan het vallen onder je inboedelverzekering, die vervolgens de schade kan dekken.

Als dit niet het geval is en je scherm is beschadigd of je hebt dode pixels op je telefoon, kun je dit natuurlijk laten repareren. Dit kan je laten doen door een telefoonwinkel of door een particulier, zoals een vriend of familielid die hier verstand van heeft.

Mijn nicht heeft dit al een aantal keren gedaan en ik was altijd tevreden met het resultaat. De particulieren kan je vinden op Facebook. Je kan je ook laten informeren door iemand op het werk of van je dichte kring, en hun voor advies vragen. Als je telefoon wordt gemaakt kan je het best je SD en je provider kaart in een oude telefoon stoppen, om in de tussentijd toch bereikbaar te zijn.

Even opladen

Je kent het vast wel, je hebt net onderweg naar muziek geluisterd en nu is je telefoon uitgevallen, omdat je niet op de percentage van je batterij hebt gelet. Balen. Nu ben je niet meer bereikbaar, maar wat als er nu iets met je zal gebeuren? Of als er iets met iemand is gebeurd en die probeert je te contacteren?
Voor dit probleem is de Powerbank uitgevonden; een apparaatje dat je aan je telefoon koppelt, waardoor je deze onderweg kan opladen. Deze Powerbanks heb je in verschillende groottes en types, maar mijn persoonlijke favoriet is de powerbank op Zonne-energie.

Deze Powerbank vangt zonnestralen op en gebruikt deze om je telefoon op te laden. Dit is handig wanneer je je Powerbank bent vergeten op te laden.
De beste tijd om je telefoon op te laden is volgens mij de nacht, wanneer die uitgeschakeld is en op je nachtkastje ligt. Als je dan in die nacht wakker word om naar de WC te gaan, is het ook verstandig om hem los te koppelen als die een volle batterij aangeeft.

Bij een nieuwe telefoon is het aangeraden om hem eerst helemaal te laten leeglopen, door gebruik of geen gebruik dat is om het even, als hij maar uit zichzelf uitvalt. En daarna de telefoon pas aan de lader te leggen. Dit geld er ook voor als je wanneer je je telefoon voor de eerste keer aanzet en de batterij slechts 40℅ aangeeft.

Volle telefoon ergernis

Een gloednieuwe telefoon van de winkel en na het installeren van een aantal favoriete apps heb je bijna heel je RAM geheugen al vol zitten. Dit komt omdat er bepaalde standaard apps al opstonden die je jammer genoeg niet kon verwijderen. CC cleaner kan je hierbij een handje helpen. Een SD kaartje in de telefoon kan je hierbij ook bijstaan, door je favoriete apps op je SD kaart te zetten is het na een aantal jaar ook nog handig, voor wanneer je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft. Door de SD kaart komen de liedjes, foto’s en apps automatisch terecht op je nieuwe apparaat.

Connectie op je laptop door mobiele hotspot

Wanneer je wilt werken op je laptop in een omgeving zonder wifi kan je hem aansluiten aan je Mobiele hotspot. Deze mobiele hotspot is te vinden bij de instellingen van je telefoon en zorgt er eigenlijk voor dat je laptop de megabytes van je abonnement gebruikt. Ik raad je aan om een wachtwoord en eventueel een maximum gebruikte megabytes in te stellen, anders kan het zo zijn dat iedereen op je hotspot kan of dat je ineens geen mobiele data meer hebt.

Het alledaagse gebruikte apparaatje, waarmee je bijna niet meer zonder kan heeft nu (bijna) geen geheimen meer voor je. Geef hem wat meer liefde en aandacht om ervoor te zorgen dat hij vanaf nu weer wat sneller gaat werken.
1
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 23 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
1
12
0

Recente en relevant artikelen