Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Venkelsalade met tonijn

Op zaterdag eten wij vaak een broodmaaltijd. Niet altijd. Soms kook ik uitgebreider dan doordeweeks. Nou promoot ik vrijdag visdag, maar evengoed kan je vis ook op zaterdag eten.

Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 7 aug 2021
6
26
11
Venkelsalade met tonijn
Venkelsalade met tonijn

Zaterdagse maaltijd

Onlangs op een zaterdag had ik zin in een salade, met venkel en tonijn. Maar wat erbij? Brood en dat kwam goed uit. Met een Turks brood doen wij twee dagen. Dat betekent dat ik nog een halve in de vriezer had.
Brood snijd ik meestal al in porties voor ik het invries. Dan kan ik precies voldoende laten ontdooien. Ik weet dat het beter is om volkoren brood te eten. En dat doen we ook iedere dag tussen de middag. Maar soms is wit brood gewoon lekker. Deze salade bevat vezels van de groente. Dit is echt een maaltijdsalade met veel groenten. Dus ik hoefde me geen zorgen te maken dat ik te weinig vezels binnen zou krijgen.

Recept is voor twee personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?
  • 2 venkelknollen
  • snufje zout
  • 3 kleine smaakpaprika's
  • ½ komkommer
  • ½ krop frisee sla
  • klein gekookte biet
  • 10 smaaktomaten
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 3 eetlepels olie
  • ¼ bosje bieslook
  • 1 eetlepel dille
  • ½ Turks brood
  • 1 pot of blik lijn-gevangen tonijn
Zo bereid je het!
  1. Verwijder van de venkelknollen de bovenkant en een stukje van de stronk. Als de buitenste bladeren lelijk verwijder die dan ook.
  2. Bewaar het venkelgroen.
  3. Was de venkel en snijd op een keukenschaaf in dunne plakken.
  4. Doe de plakken in een kom. Strooi het zout erover en meng goed door. Kneed, voorzichtig,  de venkel een beetje. Het is meer masseren eigenlijk.
  5. Zet de kom weg en herhaal het kneden en mengen nog een paar keer. Dit kan gerust een uurtje van te voren.
  6. Was de paprika's. Halveren en verwijder het zaad en de lijsten. Snijd in repen en dan in blokjes. Doe bij de venkel.
  7. Was de komkommer. Drogen en snijd overlangs in vier plakken. Snijd dan in repen, en de repen in blokjes. Doe bij de venkel.
  8. Was de frisee sla. Maak het droog, scheur in stukken en doe ook bij de venkel.
  9. Snijd de biet in blokjes en doe ook bij de venkel.
  10. Was de tomaten, drogen en snijd in wedges. Doe bij de venkel.
  11. Meng alles voorzichtig door.
  12. Voeg het azijn toe evenals de olie.
  13. Snijd de bieslook fijn en ook de dille.
  14. Doe in de kom bij de groenten. Omscheppen en laten staan.
  15. Snijd het Turks brood in stukken en halveer deze.
  16. Leg het brood op twee borden.
  17. Verdeel de salade over het brood op de borden.
  18. Verdeel dan de tonijn erover.
  19. En dan...AAN TAFEL!!
Brood snijd ik meestal al in porties voor ik het invries. Dan kan ik precies voldoende laten ontdooien. 😉
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat,  voor meer artikelen en recepten.
Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Nieuwsgierig naar meer recepten? Klik op mijn naam, die hieronder staat, voor meer artikelen en recepten.
6
Geschreven door Elisabeth van der Ark
Gepubliceerd op: 7 aug 2021
6
26
11

Comments

  • 9 aug
  • 1
Klinkt heerlijk!
1
  • 8 aug
  • 1
Klinkt weer lekker!
1
  • 7 aug
  • 1
Je kan zoveel met tonijn en het maakt echt de smaak!
1
  • 7 aug
  • 1
Heerlijk!

1
  • 7 aug
  • 2
Tonijn, zelfs uit blik, is supergezond maar ben er eigenlijk geen fan van. Vaak te droog...
2
Laad meer

Recente en relevant artikelen