Zaterdagse maaltijd
Recept is voor twee personen
Wat heb je nodig?
- 2 venkelknollen
- snufje zout
- 3 kleine smaakpaprika's
- ½ komkommer
- ½ krop frisee sla
- klein gekookte biet
- 10 smaaktomaten
- 1 eetlepel dragonazijn
- 3 eetlepels olie
- ¼ bosje bieslook
- 1 eetlepel dille
- ½ Turks brood
- 1 pot of blik lijn-gevangen tonijn
Zo bereid je het!
- Verwijder van de venkelknollen de bovenkant en een stukje van de stronk. Als de buitenste bladeren lelijk verwijder die dan ook.
- Bewaar het venkelgroen.
- Was de venkel en snijd op een keukenschaaf in dunne plakken.
- Doe de plakken in een kom. Strooi het zout erover en meng goed door. Kneed, voorzichtig, de venkel een beetje. Het is meer masseren eigenlijk.
- Zet de kom weg en herhaal het kneden en mengen nog een paar keer. Dit kan gerust een uurtje van te voren.
- Was de paprika's. Halveren en verwijder het zaad en de lijsten. Snijd in repen en dan in blokjes. Doe bij de venkel.
- Was de komkommer. Drogen en snijd overlangs in vier plakken. Snijd dan in repen, en de repen in blokjes. Doe bij de venkel.
- Was de frisee sla. Maak het droog, scheur in stukken en doe ook bij de venkel.
- Snijd de biet in blokjes en doe ook bij de venkel.
- Was de tomaten, drogen en snijd in wedges. Doe bij de venkel.
- Meng alles voorzichtig door.
- Voeg het azijn toe evenals de olie.
- Snijd de bieslook fijn en ook de dille.
- Doe in de kom bij de groenten. Omscheppen en laten staan.
- Snijd het Turks brood in stukken en halveer deze.
- Leg het brood op twee borden.
- Verdeel de salade over het brood op de borden.
- Verdeel dan de tonijn erover.
- En dan...AAN TAFEL!!
Brood snijd ik meestal al in porties voor ik het invries. Dan kan ik precies voldoende laten ontdooien. 😉
Comments
- 9 aug
- Hide replies (1)
1- 1 sep
0- 8 aug
- Hide replies (1)
1- 8 aug
0- 7 aug
- Hide replies (1)
1- 8 aug
0- 7 aug
- Hide replies (1)
1- 8 aug
0- 7 aug
- Hide replies (1)
2- 8 aug
0