Artikel.nl




Editorial Approved Badge

Verschillende communicatie apps

Vandaag de dag stuurt de gemiddelde mens ongeveer 65 berichten per dag. De sms is voor velen een ding van het verleden geworden. Ik weet namelijk niet eens waar de sms applicatie op mijn telefoon was, dit was voor mij een seintje om terug te blikken.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 30 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
19
0
Afbeelding door Alexander Shatov via Unsplash
Vroeger en nu
De minuten die ik verspild heb om op mijn toetsenbord te wachten. De seconden van letter voor letter een bericht formuleren is niets anders dan een kwelling geweest. Want waar ik vroeger twee minuten over deed, doe ik nu in twintig seconden.

De razende duimen over het toetsenbord, de kramp in de handen en de vierkante ogen zijn een ding van deze tijd.

De sms is een afkorting voor het woord 'short message service' en deze wordt helaas steeds minder gebruikt. Dit komt doordat andere social media-applicaties vaak hun eigen manier van berichten versturen heeft. En een sms kost beltegoed in plaats van data voor een prepaid gebruiker dit maakt het voor mij een makkelijke keuze om de sms uit te schakelen.

Er zijn zoveel verschillende chat apps dat je je afvraagd welke nu precies het beste is. Om deze reden schijn ik graag mijn licht, en deel ik mijn mening over deze dagelijkse apps.

WhatsApp
Ongetwijfeld de meest bekende berichten app van vandaag. Mocht je het niet kennen, WhatsApp is een app waarmee je via internet berichten kan sturen naar anderen.
Deze moet je activeren met je telefoonnummer en daardoor staan je contacten ook meteen in de lijst.
Een leuk WhatsApp weetje is dat je je lettertypes kan veranderen. Je kan je tekst namelijk doorstrepen, dik gedrukt of zelfs schuin gedrukt versturen.

Doorstrepen
Je doorstreept je tekst door middel van het golfje te gebruiken die in je toetsenbord staat.

Bijvoorbeeld: ~ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig~

Schuin gedrukt
Om je tekst schuin gedrukt te maken, moet je de tekst tussen liggende streepjes zetten.

Bijvoorbeeld _gedichten voor oma_

Dikgedrukt

Dit doe je door je tekst tussen sterretjes te zetten.

Bijvoorbeeld
*boodschappenlijstje*

Voor en nadelen WhatsApp
Het grootste voordeel aan WhatsApp is dat het een gratis app is die de meeste mensen dagelijks gebruiken. Een nadeel ervan is voor mij, dat het via het internet gaat en ik heb niet altijd internet verbinding.

Messenger
Dit is de communicatie app van Facebook. Deze app kun je via een computer tegelijkertijd gebruiken met Facebook, maar op de telefoon moet je beide apps apart downloaden.

Voor en nadelen messenger
Een voordeel van Messenger is ook meteen het nadeel, maar gelukkig kan je via instellingen dit veranderen. Het punt is namelijk dat je iedereen een bericht kan sturen, maar iedereen kan jou ook bereiken. Of je elkaar nu kent of niet.
Dit maakt het natuurlijk gevaarlijk voor kinderen, die nog niet snappen dat je geen persoonlijke informatie moet delen online.

Instagram
Instagram is een app voor het delen van foto's, filmpjes en het volgen van interessante mensen. Zo volg ik namelijk Tom Ellis, de acteur van Lucifer en daardoor zie ik soms ‘behind the set’ video's.
Ook kan je foto's liken van vrienden en geliked worden met de foto's die je plaatst.

Voor en nadelen instagram
Hier kan wederom iedereen je een bericht sturen nadat ze je hebben gevonden op Instagram. Deze zoektocht is iets moeilijker vergeleken met Facebook, omdat de meeste mensen een schuilnaam gebruiken op Instagram.

Telegram
Deze app gaat niet over berichten van de oorlog. Dit is één van de vele apps die ik dagelijks gebruik om met mijn vrienden te praten.
Een voordeel van Telegram is dat je meerdere groepen met één persoon kan aanmaken, dat de app heel erg overzichtelijk is, maar ook dat je een ander zijn telefoonnummer niet hoeft te hebben om iemand toe te kunnen voegen.
Een nadeel van Telegram is dat je niet altijd een melding krijgt wanneer je een nieuw bericht ontvangt. Om deze reden is Telegram mijn minst favoriete app.
Van de postduif, de brief, tot de uiteindelijke apps, alles heeft zo zijn tijd en dat maakt mij alleen nieuwsgierig waarmee de volgende generatie zijn berichten gaat versturen.
0
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 30 sep 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
19
0

Recente en relevant artikelen