Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Videoland of Netflix

Even een avondje Netflixen of een avondje bankhangen en gezellig kijken naar die leuke serie op Videoland. Streamingsdiensten zijn niet meer weg te denken uit ons leven en de keuze van het aanbod wordt steeds groter. Netflix en Videoland zijn de bekendste en grootste streamingsdiensten in Nederland. Welk abonnement kun je het beste kiezen?

Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 18 juni 2021
4
35
6
Lang was ik ervan overtuigd, een abonnement op een streamingsdienst, zoals Netflix of Videoland, daar zou ik niet aan gaan beginnen. Zo veel TV wordt er bij ons niet gekeken en de verhalen van hele avonden Netflixen, klonk bij mij toch wat negatief in de oren. Toch zorgde de lockdown ervoor dat we, zowel bij Netflix als Videoland, een gratis proefabonnement gingen nemen. Leuk even twee weken of een maand de mogelijkheden en aanbiedingen uit te proberen en daar zit volgens mij de kracht van deze streamingsdiensten. Zodra je eenmaal aan een leuke serie bent begonnen wil je hem natuurlijk ook uitkijken en het opzeggen van het gratis proefabonnement ben je dan plots volledig vergeten. Zo gebeurde het dat ook wij op de twee populairste streamingsdiensten van Nederland een abonnement hebben, maar welke streamingsdienst is nou voor jou het beste?

Voordeel streamingsdiensten
Netflix is de bekendste en grootste streamingdienst van Nederland. Door de komst van deze dienst werd er flink wat verandert in het medialandschap. We waren gewend om series te kijken met veel reclame en een week te wachten totdat de volgende aflevering kwam. Netflix leerde ons hoe fijn het kan zijn om gewoon een hele serie achterelkaar aan te kijken en films te kijken op momenten wanneer en waar je dat zelf maar wil.

Aanbod Netflix
Netflix is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd meer dan 80 miljoen gebruikers heeft. Hierdoor lukt het de dienst om te zorgen voor een uniek en groot en gewenst aanbod. Door de grootschaligheid van de dienst, lukt het bedrijf om zelf Netflix Original series uit te brengen en daarnaast bepaalde rechten op te kopen. Hierdoor kunnen ze het aanbod iedere week aanpassen. De keuze bij Netflix is reuze. Als je een abonnement neemt op de Nederlandse versie van Netflix, dan vind je een aanbod van ruim vijfentwintig honderd titels. Het gaat dan zowel om series als om films. Wanneer we specifiek naar de series gaan, dan heb je bij Netflix de keuze uit ruim zeshonderd series. Deze series zijn zelfs verdeeld over eenentwintig genres. De kracht bij Netflix ligt hem in de eerdergenoemde populaire Netflix Originals. Denk maar eens aan bekende titels, zoals Orange is the New Black en House of Cards. Wanneer je een abonnement neemt op Netflix, puur voor het kijken voor films, dan moet je er wel rekening mee houden dat je de nieuwste films niet zult vinden op Netflix. Vaak zijn de films die op Netflix worden aangeboden minstens een jaar oud.

Aanbod Videoland
Videoland is een Nederlandse streamingsdienst. Deze streamingsdienst is in handen van RTL. Hierdoor kan Videoland het aanbod volledig afstemmen op de Nederlandse consument en veel (oudere) Nederlandse films en series aan hun kijkers aanbieden. Naast de films en series vind je er ook programma’s van RTL. Je kunt de programma's bij Videoland, afhankelijk van het abonnement, zonder reclame bekijken en veelal kun je op Videoland ook een aflevering vooruitkijken. Daarnaast maakt Videoland ook speciale series van hun populaire programma's. Deze programma's zijn overigens alleen op het ondemandplatform van Videoland te bekijken. Zoals er bijvoorbeeld een speciale serie van Expedition Robinson op Videoland te zien is. Verder maakt Videoland, naast de programma’s van RTL, ook eigen content. De populairste serie die door Videoland zelf gemaakt is, is waarschijnlijk Mocro Maffia. Naast dit alles heeft de streamingsdienst ook nog eens een aanbod van bijna duizend internationale titels. Veel titels bevatten echter geen recente content.

Moet ik kiezen voor Netflix of Videoland?
De vraag of je moet kiezen voor een abonnement op Netflix of op Videoland is moeilijk te beantwoorden. Qua prijs ontlopen ze elkaar niet zo. De keuze is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Als je het liefst kijkt naar Nederlandse series en veel kijkt naar RTL, dan is Videoland waarschijnlijk de juiste keuze. Echter, wanneer je houdt van veel topseries en een internationaal aanbod, dan heeft Netflix veel meer mogelijkheden. Het aanbod is bij dit bedrijf groter en de kwaliteit is vaak beter.

Andere streamingsdiensten
Naast Videoland en Netflix zijn er nog veel meer streamingsdiensten. Denk bijvoorbeeld aan Disney+ en Amazon Prime Video.

Welke streamingsdienst is jouw favoriet en waarom maak je deze keuze?
4
Geschreven door Tekst SchrijverT
Gepubliceerd op: 18 juni 2021
4
35
6

Comments

 • 4 sep
 • 0
Wij hebben zelf Videoland en dat bevalt prima, eigenlijk ben ik zowat de enige die dat kijkt. Manlief kijkt gewoon tv hahaha. We hebben nog het account van mijn dochter op Netflix op onze tv, maar die bekijk ik veel minder. Het is gewoon fijn dat je iets kunt zien wat je wilt en op het tijdstip dat je wilt. Ik verwacht dus nog wel een eigen Netflix te nemen, dan botst het ook nooit meer als ik tegelijkertijd met mijn dochter wil kijken hahaha
 • 4 sep
0
 • 11 juli
 • 0
Ik heb Netflix, dat bevalt me prima. Eerst dacht ik, ik probeer het een paar maanden, maar dat is alweer vier jaar geleden.
 • 11 juli
0
 • 20 juni
 • 1
Ikzelf heb Netflix en vind dat ik wel aan mijn trekken kan komen bij deze streamingsdienst. Leuk artikel weer.
1
 • 20 juni
 • 0
Wij hebben ze momenteel alle twee, maar kijken te weinig. Waarschijnlijk gaat Videoland weg, maar we moeten eerst even de serie waar we mee bezig zijn uitkijken.
 • 20 juni
0
 • 19 juni
 • 1
Ik stream Netflix en Disney+, het Nederlandse aanbod van Videoland trekt ons niet zo, maar we hebben vrienden die daar juist van houden en daarom Videoland hebben. Ik vind het een uitkomst hoor de streamingsdiensten!
1
 • 19 juni
 • 0
Voor ons blijken de streamingsdiensten toch ook een uitkomst.
 • 19 juni
0

Recente en relevant artikelen