Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Virtueel land, een koopje!

Zijn we straks nog minder aangewezen op fysieke winkels, sportparken en uitgaansgelegenheden? Gaat de virtuele wereld een vlucht nemen? Ja hoor! Het is al gaande!

Geschreven door Peerke van den Broek
Gepubliceerd op: 7 dec 2021
4
44
3
Digitaal, onbegrensd?
Digitaal, onbegrensd?

Landt het bij jou ook?

Virtueel land voor een koopje!

We gaan er inmiddels van uit, dat ons leven meer en meer gedigitaliseerd gaat worden. Toch hebben mensen behoefte aan de fysieke herkenbaarheid. Kortom, we gaan onze omgeving, de plek waarbinnen wij leven, ook verdigitaliseren.

Degenen die dit op een veilige, toegankelijke manier doen, die hebben goud in handen. Letterlijk!
Vooruitblikkend, zullen verschillende bedrijven nu al inzien dat straks het shoppen online toch een semi-fysieke aftekening moet gaan krijgen van de realiteit. Dus je maakt een soort van drie-D afspiegeling van jezelf, je schrikt heel even van het resultaat, jouw avatar, en daarna ga je naar de verschillende winkelstraten online om jouw specifieke uitrusting aan te schaffen.
Klinkt logisch toch? Dit zit er vast aan te komen!

Natuurlijk gebeurt er van alles in deze virtuele wereld. Dus, we willen het graag veilig vormgeven. Blockchain is dan de techniek waarop we al snel kunnen vertrouwen.
Doen we!
Nu is het dus zaak om een partner te vinden die deze virtuele omgeving kan maken. Een soort van aannemer in virtuele plekjes op het net. Gekoppeld aan een prima makelaar en ja hoor, ik zie de bitcoins al rollen!

En nu we het over geld beginnen te hebben en er sprake is van een ontwikkeling die mogelijk best potentie heeft, wat denk je, zullen de early adapters, de mensen die durven te investeren in deze digitale stukken land, er op duiken?
Je zal het niet geloven, maar de virtuele wereld waarbinnen alleen nog maar virtuele grond wordt verkocht, die bestaat inmiddels en ja hoor, de early adapters zijn er al op gedoken.
Decentraland is een feit!

Er worden al stukken land verkocht ter grootte van een basketbalveld voor 2,4 miljoen dollar!. (niet echt zo groot hoor, het past gewoon op je beeldscherm).
Daar ga je als early adapter, helaas zijn anderen je al voor geweest en ben je net iets minder early.
Zou dit de toekomst worden? En leven we straks, als een dubbele persoonlijkheid daadwerkelijk in twee werelden?

De bron voor dit artikel: https://singularityhub.com/2021/12/01/move-over-nfts-virtual-land-in-the-metaverse-is-selling-for-millions-of-dollars/
4
Geschreven door Peerke van den Broek
Gepubliceerd op: 7 dec 2021
4
44
3

Comments

  • 19 dec
  • 0
Hoe gek kan het worden ?
  • 19 dec
0
  • 14 dec
  • 0
Ik hoop het toch van niet! Goed geschreven.
  • 14 dec
0
  • 13 dec
  • 1
Wow, sciencefiction is enkel een vroegtijdige projectie van de toekomst die eraan komt. Mooi geschreven, Peerke.
  • 13 dec
1

Recente en relevant artikelen